Vil du også flytte til USA?

Murica

I kan tro, vi nyder at være tilbage i LA! Jeg havde en lidt underlig følelse i kroppen, da vi begav os tilbage over det store Atlanterhav, fordi vores sidste dage i Danmark var så tætpakkede, og der var en masse mennesker, som jeg virkelig gerne ville have set, og det gjorde mig lidt trist, at jeg ikke nåede alting.

Derudover vidste vi jo også, at der ventede os en intens boligjagt, så snart vi satte benene på amerikansk jord, og med kun 5 dage til at finde et nyt sted, før vi skulle være ude af vores gamle lejlighed, havde vi en stram og meget ubarmhjertig deadline, vi skulle overholde.

Det hele endte jo heldigvis lykkeligt (thank God!), men som vi satte os ombord i flyet, havde jeg bare en hel masse ambivalente følelser, der for rundt og gjorde ballade i kroppen.

Men nu, hvor der efterhånden er styr på alting, og vi så småt er kommet på plads i vores absurd dejlige nye lejlighed, og så småt finder os til rette i vores nye hverdag her, er jeg blevet ramt af en altomsluttende lykke over at være tilbage i – hvad der for mig er – verdens dejligste by!

Som et led i at blive et gladere og mindre angstramt menneske, er jeg begyndt at sætte tid af til at være taknemmelig. Selvom jeg er et meget ambitiøst menneske, som godt kan have en tilbøjelighed til altid at føle mig som en fiasko og konstant bagefter, så virker det virkelig for mig at tænke over alt det, jeg faktisk har opnået, og sætte pris på det. Count my blessings, som de siger herovre! 😉

Og hallelujah, jeg har det vildt over, at vi rent faktisk er i USA. At det lykkedes. Vores årelange drøm om at bo herovre fast lykkedes fandme. Det er vel også værd at sætte pris på? Dét øver jeg mig i hvert fald i.

Webinar om E2 visum

visum til USA

Som dansker i USA får jeg dog ofte henvendelser fra andre danskere, der ligesom mig altid har drømt om at flytte herover, og det er virkelig sjovt at få lov til at hjælpe lidt med hele processen. Mit ønske er, at jeg en dag rent faktisk hjælper en herover, det ville være det vildeste!

Rent faktisk har Jonas og jeg lavet en lille deal med vores helt ekstremt dygtige immigrationsadvokater, og vi har arbejdet på et webinar, hvis indhold advokaterne nu har godkendt. Så det webinar regner vi med snart at skulle afholde! Det kommer til at handle om, hvordan vores visum, E2, virker, og hvordan man får sådan et.

Vores mål er at kæde danskere, der har mulighed for at søge et E2 visum, sammen med vores advokater, samtidig med at vi yder en hjælp til de mere praktiske ting, som advokaterne ikke ved så meget om. Det kan bl.a. være at deale med IRS, oprette en bankkonto, investere på smarteste vis i sin E2 business, finde et sted at bo, købe en bil og meget mere. Alt det, som vi i det seneste år har erfaret fra første hånd i denne fantastiske (men kringlede) rejse.

Vi vil altså være en slags hjælpende hånd til de danskere, der vælger at følge deres drømme og flytte til USA – præcis som vi selv har gjort! Dengang vi startede processen, kunne vi virkelig godt have brugt noget lignende! Vi lavede en masse fejl, som endte med at koste en masse penge, og det vil vi gerne hjælpe andre med.

Tro det eller ej, men der findes virkelig ikke ret meget konkret og god info online om den slags indtil videre. Det hele er kringlet, gemt væk, der er advokat-fusk mange steder, og generelt er det en jungle, der er virkelig svær at overskue.

Så det er planen! Det havde jeg virkelig lige lyst til at dele med jer. Jeg skal nok komme ind på dato og tilmelding for vores webinar, men der kommer mere info i denne uge, når vi får sat en dato for webinaret. Jeg håber sådan, at nogle af jer har lyst til at deltage!

Q&A om at flytte til USA

Los Angeles

Lidt i samme ombæring tænkte jeg, at det kunne være sjovt at skyde gang i bloggens allerførste Q&A nogensinde – hvis I har lyst. 😉

Jeg tænker, at den skal være lidt mere åben, end det webinar vi vil afholde, så derfor handler Q&A’en om at flytte til USA. Jeg ved, at I er mange derude, der selv sidder med en amerikansk drøm, og derfor har I sikkert et hav af spørgsmål.

Så fyr dem endelig af i kommentarfeltet herunder, så jeg kan besvare dem efter bedste evne. Jeg er jo ikke advokat, men jeg har trods alt en helt generel forståelse for, hvad det kræver at flytte herover, og jeg har jo selv været processen igennem, så brug mig endelig og få svar på jeres spørgsmål om at flytte til USA.

I må også gerne udvide spørgsmålene til at handle om at bo i Los Angeles, hvis I er interesserede i den del. For ja, her er fantastisk, vejret er stort set altid godt, maden er lækker og folk er hamrende søde!

… Og så er det vist tid til at lukke ned herfra. Jeg har tusindevis af billeder fra vores sommer i Europa, som jeg er ved at sortere i og redigere, så de kan komme op på bloggen. Hold op, der er meget arbejde i det! 😉 Men jeg glæder mig afsindigt meget til at dele det hele med jer!

/C.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *