Tid til at flytte fra NoHo

Runyon Canyon hike

Vi er hjemme i Los Angeles igen – vi fløj fra Danmark i onsdags, og landede onsdag aften lokal tid med en solid omgang jetlag. De 9 timers tidsforskel bliver bare aldrig nemme at vænne sig til, men vi er ved at have godt styr på at komme over det.

Allerede torsdag satte vi ind på den helt store boligjagt. Inden vi forlod LA i juli, opsagde vi nemlig vores skønne lejlighed i NoHo Arts District, og vi skulle således være ude d. 30. august, hvilket er i morgen.

Med fem dage til at finde en lejlighed, skrive under på en ny lejeaftale og flytte vores ting, kan man roligt sige, at vi var lidt pressede. Hvis I følger med på Snapchat, har I kunnet se, at vi har været på boligjagt hver dag, siden vi kom tilbage, og det har været en pokkers nervepirrende oplevelse.

Flere har spurgt, hvorfor vi dog allerede vil flytte, men det er der egentlig flere grunde til. Først og fremmest fik vi et brev om, at vores allerede absurd dyre husleje ville stige med $200 om måneden, hvis vi skrev under på 12 nye måneder her.

Skrev vi ikke under på 12 nye måneder, kunne vi være på en mere fleksibel lease, der ville løbe måned til måned, men da ville huslejen stige med $500 pr. måned.

Altså helt og aldeles urimeligt. Lejligheden, vi bor i, er vildt lækker. Den ligger i det skønneste kompleks med stor pool, jacuzzi, 24h fitnesscenter, nattevagter og aflåst parkeringskælder, men man kan altså få noget lignende i Hollywood til samme pris. Og hvorfor så bo i North Hollywood, der unægteligt ikke ligger lige så godt som de områder, der ligger syd for Hollywood Hills?

Derudover var vi virkelig interesserede i at flytte til et federe område. Vi kiggede mest på Hollywood, West Hollywood, Miracle Mile og Beverly Hills. Når man elsker at gå ture, så er NoHo, hvor vi har boet det sidste år, ikke det fedeste område. Det er på vej frem, men det er altså stadig ret så skummelt til tider – særligt når man forlader det lille område, de har døbt NoHo Arts District, der fylder halvanden blok her hvor vi bor …

My apartment in LA

Det at lede efter bolig i LA, er en løjerlig process. Vi har oplevet de underligste ting, og boligmarkedet herovre er nærmest stikmodsat af det, vi er vant til fra Danmark. Amerikanerne er sgu lidt skøre, når det kommer til bolig …

Lad mig remse lidt op: I LA skriver man under på en lease, der oftest varer 12 måneder. Man kan altså ikke flytte ud i den periode. Dog er boligmarkedet så fleksibelt, at man kan flytte ind nogle timer efter, man har fået vist en lejlighed. Lejlighederne i LA er hundedyre, men til gengæld er der en masse ledige boliger, så der er ikke boligmangel på samme måde, som vi kender det i København.

Lejlighederne i LA er også ofte i meget ringe stand, i hvert fald når man kigger på de “billige” af slagsen, som starter fra min. $1500 (ca. 10.000 kr.) om måneden.

Vi oplevede både at blive afvist i døren til et åbent hus, hvor vi dukkede op en lille time efter, de åbnede, da lejligheden allerede var blevet lejet ud. Vi oplevede også at blive nægtet en ansøgningsformular til en lejlighed i Hollywood, da udlejer mente, vi var et alt for pænt par til at kunne bo der (der var virkelig også skummelt!).

Vi har kigget på rigtig mange lejligheder i de seneste døgn, og det har været enormt hårdt, stressende og uoverskueligt til tider – særligt når trætheden satte ind omkring kl. 15 her, hvor det er midnat i Danmark. Men vi kom igennem det.

Los Angeles

Da vi slog øjnene op i morges – dagen før vi skulle flytte ud af vores lejlighed – havde vi endnu ikke fundet et nyt hjem, vi kunne flytte ind i. Vi var stressede, nervøse og mildest talt meget ulykkelige over situationen, for hvor pokker skulle vi tage hen, hvis dagen i dag ikke gav pote i form af en ny bolig?

Heldigvis fik vi i en lejlighed i dag. Og ikke bare en hvilken som helst lejlighed. Det er simpelthen drømmelejligheden, og vi dansede rundt i stuen, da vi omkring kl. 20 modtog den endelige bekræftelse på, at vi var blevet valgt til lejligheden. Hallelujah! Det føltes virkelig som at vinde den helt store lottogevinst – og ærlig talt, så tror jeg faktisk, at det er det samme.

Vi får altså noget af en opgradering i forhold til vores nuværende lejlighed: hele to værelser (det, de kalder en “one bedroom” her), altan, pejs, masser af skabsplads og LA’s nok bedste beliggenhed. Har I hørt om Melrose Place? Det er et meget lille stykke vej lige ved West Hollywood, som simpelthen er det hyggeligste sted. Vi kommer til at bo få hundrede meter derfra. Pinch me, I’m dreaming!

Og det bedste af det hele er, at vores husleje kommer til at falde. Jep! Det bliver aldrig billigt at bo sådan et sted, men i forhold til det, vi får, og hvad der ellers er at få i den her skøre by, så er det nok en af de bedste deals, man kunne tænke sig.

Det hele lod sig gøre ved at vi besluttede os for at ringe på et opslag, der ikke havde nogle billeder af lejligheden og kun havde “new paint” i beskrivelsen. Og det viste sig at være vores bedste beslutning. Udlejer var selv fra Europa, kendte flere danskere, elskede os, og den eneste umiddelbare konkurrent, der var dukket op, lignede mildest talt en stofmisbruger.

Så det hele flaskede sig. Vi fik drømmelejligheden, også selvom den har gulvtæppe i soveværelset. Og vi kunne simpelthen ikke være mere lykkelige! Det bliver det vildeste kapitel for os at starte, og jeg glæder mig sådan til at vise jer vores nye hjem!

I morgen står den på flytning. Jeg er ved at lade mit vlog-kamera op, så jeg kan vlogge vores flytning, og give jer en tour af både vores gamle lejlighed (for den er altså også for skøn!), men naturligvis også af den nye! Så jeg håber, I er klar på lidt lejlighedsspam! Det er i hvert fald det, der fylder hos mig lige nu. I kan også følge vores flytning på min Snapchat (celiaschow).

Godnat fra LA. I morgen bliver en fantastisk dag!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Comments

 • SVAR

  Hvor er det fedt! Jeg ville godt nok ikke have nerver til at vente så længe med at finde en ny lejlighed :O Hold kæft, hvor er I vilde! Og hvor er det lækkert, at det så ender med at falde positivt ud. Glæder mig til at se billeder fra jeres nye sted! God fornøjelse med flytningen 🙂

  • SVAR

   Haha, jeg kan godt forstå, at du ikke ville have nerver til det, søde Laura, men det havde vi faktisk heller ikke selv – men vi havde faktisk ikke noget valg. Det var ikke muligt for os at blive i lejligheden uden at skrive under på 12 nye måneder, og det kunne vi bare ikke. Slet ikke med den store huslejestigning på en i forvejen alt for dyr lejlighed. Det eneste, vi faktisk kunne have gjort, var at droppe nogle af vores allerbedste venners bryllup, så vi kunne have rejst tilbage før. Og det havde vi bare heller ikke lyst til. :S Så alt lå lidt uheldigt, men som du jo ved, så kom der en helt fantastisk løsning på boligsituationen i 11. time – så på den måde var vi faktisk enormt heldige! 😀
   Tak! Vi arbejder stadig på at finde den rette plads til de sidste ting, og så skal I nok få billeder (og en vlog!) fra vores nye, lækre lejlighed! 😀 YAY!