Slankeprojekt måned #1 – Update

slank mdr1

Som jeg jo har snakket lidt om på bloggen før, så har jeg længe haft et ønske om at smide de kilo, jeg har taget på de seneste år. Jeg har gjort forsøget før, men jeg har aldrig helt haft mig selv med i det, eller formået at sætte mig ind i, hvad mine problemer egentlig har været, og derefter lagt en realistisk plan for, hvad der skulle gøres.

Jeg brugte det meste af januar på at tænke over, hvad pokker jeg gjorde galt, og hvordan jeg bedst løste de problemer, så jeg kunne få en sundere krop og et sundere liv.

Da vi ankom til LA, tillod jeg mig selv nogle dage med den mad, jeg havde lyst til at spise, men da mit jetlag var overstået gik jeg i gang med min nye plan.

Den indebar at jeg skulle droppe al gluten, lactose og sukker. Og derudover spise sundt og ordentlig mad. Jeg lever meget efter princippet om clean food. Jeg har prøvet paleo før, men jeg fungerer meget dårligt med meget fedt. Dog kan min diæt måske gå ind under noget paleo-inspireret.

Jeg tæller kalorier, men det er ikke religiøst og det er kun for at være sikker på, at jeg får nok mad. Jeg føler ikke mega-meget sult – almindelig mad har aldrig været mit problem. Mit problem har nok i stedet været, at jeg underspiste i rigtig mad, og derfor følte mig drænet for energi.

Og hvor søger man hen, når man har brug for energi? Søde sager. Slik har især været min last. Alle de der bland-selv-slukbutikker og dets indtog i danske supermarkeder, var slet ikke godt for en slikmund som mig! Og når min energi var i bund, fordi jeg ikke spiste nok, så var jeg tilbøjelig til at blande en pose alt for tit …

Sammen med min meget bedre og sundere kost, har jeg også implementeret træning. I starten var det en daglig hike i Runyon Canyon med Jonas, og de dage hvor det ikke kunne lade sig gøre, cyklede jeg kalorier af i vores fitnesscenter her i bygningen.

I uge 4 og 5 begyndte jeg også at introducere noget vægttræning ca. 2-4 gange om ugen. Jeg træner særligt arme, da det er dem, jeg har det værst med, og så squatter jeg også en del. I’m an ass and leg kinda girl (som Khloe Kardashian sagde i et Jimmy Kimmel interview for nyligt. You and me both, Koko <3 ).

Et af mine mål ved dette slankeforløb var at få Jonas til at tage et billede af mig hver onsdag i det samme tøj – nogle shorts fra H&M sport og min sportsbh. Han tager et billede forfra, fra siden og et bagfra, Vi bruger bare min telefon, og det tager max 30 sekunder.

Resultatet af de første 5 uger kan I se øverst på indlægget. Jeg har været ufatteligt glad for at tage billederne, for de giver mig noget visuelt at forholde mig til. Jeg får ikke vejet mig super tit, og det er heller ikke det store, jeg har smidt på vægten, men billederne giver mig et billede af, at det går den rigtige vej, og jeg får lyst til at holde det ved lige, så jeg kan se en forskel på mine billeder om onsdagen.

Alt i alt har jeg tabt lidt over 10 lbs (som svarer til 4,7 kg), og det meste er heldigvis røget fra maven, hvor jeg var begyndt at tage på lige pludselig. Jeg tager ellers mest på jævnt fordelt over hele kroppen (hvorfor jeg tit ikke selv lægger mærke til, at jeg tager på), men nu begyndte det at sætte sig på maven også! Av.

Det er egentlig lidt grænseoverskridende at vise de her billeder. Jeg bruger normalt ikke de shorts, fordi jeg får de der ucharmerende sidedeller, når jeg har dem på – jeg holder mig til noget højtaljet, der giver en noget mere flatterende skikkelse, men disse billeder skal jo heller ikke være kønne. Man skal kunne se de ucharmerende deller og forhåbentlig se dem forsvinde mere og mere uge for uge. Puh, jeg er træt af dem!

Mens Amarilla var på besøg gav jeg lidt mere slip på min “kur”. Jeg fik spist Sour Patch (bedste sure slik!) med hende, Ben & Jerry’s, en fantastisk donut og drukket pink lemonade. Vi fik dog også trænet en del, selvom jeg den sidste uge døjede med forkølelse og feber, som gjorde, at jeg ikke fik rørt mig ret meget hele den uge. Jeg kunne dog stadig se forbedringer på vægten, og jeg nåede en milepæl i går, som gjorde mig enormt glad!

Nu er jeg dog back on track, og det føles rart, selvom den første tur i Runyon trak tænder ud og efterlod mig træt og med ømme lår. Men sådan er det – der er kun en vej, og det er fremad! Jeg er også begyndt at styrketræne igen, og Asbjørn sørger for at give mig nogle gode armøvelser, der har givet mit slatne arme nu! Haha. Det er godt med nogle gode træningsbuddies!

Jeg håber, I har nydt min lille update på projektet. 🙂 Hvis I har, så vil jeg meget gerne give en lille update efter de næste par uger, så I kan følge lidt med og måske holde mig oppe på mine mål. Jeg vil SÅ gerne lykkes med det langt om længe.

/Celia

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 Comments

 • SVAR

  Wauw, der er da virkelig sket noget!, Billeder er altid godt at tage, så man kan se ens egen fremgang, specielt til de dage hvor man ikke synes der sker noget.

  SÅDAN, stærkt gået og tillykke….

  – Louise

  • SVAR

   Jaaa, der sker heldigvis lidt! 😀 Er så bange hver uge, fordi det er min største frygt, at jeg ser “værre” ud, end ugen før, men det er heldigvis ikke sket endnu! 😀

   Taaak! Der er stadig et godt stykke vej igen! 🙂

 • SVAR

  Man kan tydeligt se forskel på billederne, og hvor er det sejt at du både har lagt din kost om og er begyndt at træne! 🙂 glæder mig til at se flere updates, det er vildt inspirerende! 😀

  • SVAR

   YES; jeg er glad for, at I også kan se det. 🙂 Sådan er det. Jeg læste alle vegne, at kosten klart er den vigtigste faktor for vægttab. Damnit! 😀 Så måtte jeg lade de billige Ben & Jerry’s stå! hah! 😀

   Jep, der skal nok komme mere om nogle uger. 🙂 Jeg er så glad for, at det går den rigtige vej. 🙂

 • SVAR

  Haha, jaaa, men altså, som min kæreste sagde, så ville jeg vise meget mere hud på stranden, og det ville ingen tænke videre over. 🙂 Så nu bliver det sådan her! 😀
  Ja, heldigvis faldt den oppustede mave rimelig hurtigt (selvom jeg endda på det første billede prøver at suge maven lidt ind for at det ikke skulle se så voldsomt ud – fail!).

  Ej, men bland-selv-slik er SÅ lækkert! Jeg kan ikke modstå fristelsen, hvis det står fremme i supermarkedet! Heldigvis er det ikke så udbredt herovre i USA, ellers ved jeg virkelig ikke, om jeg kunne stoppe mig selv. Haha. Det er dejligt at gumle på noget! Jeg prøver nu i stedet at drikke et eller andet. Grøn te er min favorit for tiden, og det tilfredsstiller mig. Men ok, jeg har aldrig været den store snacker. 😀

  Uii, hvor spændende med Cali! I må sige til, hvis I har nogle spørgsmål til staten (særligt LA, of course). You can do it! 🙂 Man kan få vilde resultater på to måneder. Jeg hepper på dig! 🙂

  /C.

  • SVAR

   Jeg har endnu ikke fundet en te, som jeg kan lide. Har ofte hørt rådet mht at stille sin sukkertrang med te, men kan simpelthen ikke få skidtet ned 🙁 min største last når vi er i Cali er milkshakes, men prøver at balancere det med Subway sandwich til aftensmad, så kalorierne går nogenlunde op.

   Det er vores 7. sommer i Californien (og så har vi været i Florida en enkelt gang), men vi har ikke brugt så mange dage i selve LA, men mest nede i San Diego eller oppe i San Francisco/Sacramento området. Vi elsker Yosemite natl. park ❤️ og så naturligvis Vegas 🙂
   Du gjorde mig dog ret nysgerrig mht. Runyon Canyon! Men kan forstå at de lukket området af i 3-4 mdr, hvilket rammer de uger vi er derovre 🙁 har du andre gode hiking steder i nærheden? Vi har taget stierne omkring Griffith Observatory.

   >

   • SVAR

    Uh, jeg har heller ikke været en te-fan nogensinde, og jeg bliver det nok heller aldrig rigtigt. Jeg drikker det ikke så meget for at stille min sukkertrang, jeg er bare holdt (næsten) op med at drikke kaffe, og vælger derfor oftest at drikke en grøn matcha te med et dryp mandelmælk for at få min koffein den vej igennem. 🙂 Så den te er min favorit! Den smager meget lidt af “rigtig” te. Jeg køber naturligvis den helt rene matcha i pulverform – den er go’!

    Jeg tror, jeg først lærte at drikke te, da jeg begyndte at drikke iste uden sukker. Jeg vil generelt sige, at det hjalp at trappe ned med sukker løbende i teen, så blev den på et tidspunkt mulig for mig at nyde helt uden sukker. 🙂 Jeg brugte også tricket med lidt honning i starten, men nu kan jeg også sagtens drikke te uden honning (det kommer kun i, når jeg har ondt i halsen!)

    Ok, så meget for mit forhold til te … Hah! Jeg kan ikke sige, at jeg nyder det, men det går an. 🙂

    Uii, milkshakes er også vidunderlige!!! 🙂 Jeg har heldigvis ikke så stor trang til at købe dem hele tiden, men jeg kan klart følge dig i den craving! Yum! Subway er super. Men jeg holder mig derfra for tiden, fordi jeg ikke spiser brød mere. Kan til nøds klare en glutenfri wrap! 😀 Jeg kan evt. skrive et indlæg med mine bedste steder at spise, hvis man gerne vil have et sundt måltid i LA? Yes? 😀

    SKØNT at I er så store fans af Cali! 😀 Det forstår jeg jo sjovt nok godt. 😉 Rigtig mange turister stryger lynhurtigt igennem LA – jeg synes, det er en skam, og synes generelt at LA er Calis fedeste by (og jeg har altså også boet i både San Diego og San Francisco!). Vegas er fin, men jeg forvilder mig altid ud i naturen omkring Vegas i stedet for at gå op og ned ad The Strip – må nok bare indrømme, at jeg mere drages af smuk natur end blinkende lys. 😉 Sikkert derfor jeg også elsker LA så højt! 😀

    Jaaa, de lukker fandme Runyon fra april til juli! Jeg har pænt meget krise over det … Og det er da SÅ ærgerligt, at I ikke kan hike der, når I er her i maj!!! Det er virkelig godt. Men hey. LA er propfyldt med hiking trails! Skal jeg lave et indlæg med mine yndlingshikes i (og omkring) LA? Jeg har efterhånden prøvet en del af dem, og har nogle klare favoritter! 😀 Let me know …

    Ps. Yosemite er SÅ højt på min must see liste, you have no idea! Mega misundelig på, at du har været der. 😀

    • SVAR

     Jaaa 🙂 lav meget gerne et indlæg om gode hiking ruter omkring LA (eller andre i USA du kan anbefale) og også gerne gode og sunde spisesteder i LA 🙂 elsker dit nye indlæg idag om jeres hike. Det føles bare så godt i kroppen efter sådan en dag ude i naturen. Vi er også mest til naturen, nok derfor vi ikke har tilbragt alverdens tid i LA – for meget asfalt, biler og travlhed – selvom der med garanti også er nogle skønne oaser 🙂

     Kan du så komme afsted til Yosemite! Det er et magisk sted 🙂 fantastiske vandfald og skønne hiking ruter. Vi bliver aldrig trætte af det. Og efter en lang dag med hiking, så snupper vi en svømmetur eller bare gåtur i en af floderne og får kølet af.

     Kan ivrigt anbefale at spise en salat på subways – alt det samme fyld som i sandwichen, blot uden brødet – og så plejer jeg at tage et smut forbi et supermarked og købe nogle bryststykker kylling fra deli’en til at supplere 🙂

     >

     • Det vil jeg da gøre! 🙂 Så kan I også lige få mine bedste tips, selvom jeg langt fra har været alle vegne. Men jeg er godt nok kæmpe fan af det, jeg har set indtil videre 😀 Elsker den her by!
      Helt enig. Jeg elsker at bruge en dag i naturen! Jeg var spejder i maaange år som barn, og jeg elskede virkelig at tage af sted en hel weekend og bare leve i naturen! Det er kommet tilbage til mig nu, hvor jeg er mere voksen. Hah!
      Jeg synes faktisk netop, at LA ikke er den almindelige stressende by. Jo, her er mange biler, men det er også mest fordi, at byen er såååå stor, at det er nærmest umuligt at bo her uden. Her er så meget grønt, så meget laid back attitude, muligheder for at sidde helt stille og roligt i centrum af byen. Det er det fedeste! Så jeg er ikke enig i din opfattelse af travlhed og kun asfalt. 😉 Da vi var i San Francisco sidste år, var jeg overrasket over, hvor kaotisk den er i forhold til LA, og jeg havde decideret hovedpine hver aften efter al larmen. Puuh. 😀

      Jeg vil SÅ gerne til Yosemite! Det er højt på listen, kan du tro 🙂 Jeg synes, det ser så smukt ud på billeder. Wow.

      Uii, det lyder godt med en salat på Subway! Det må jeg prøve en dag. De har nogle virkelig gode priser, så det kunne jo snildt blive en god mulighed for os. Tak for det tip. 😀