Serieanbefaling: Mr. Selfridge

Mr. Selfridge

Jeg har efterhånden tippet jer om et par serier her på domænet, og i dag vil jeg tippe om endnu en, som jeg netop har slugt færdigt. 4 sæsoner. Haps. Men nøj, hvor var den fantastisk! Så det tip vil jeg ikke snyde jer for.

Kan I huske, at jeg crushede lidt på Jeremy Piven, der spillede Ari Gold i en af mine all time favorite serier Entourage? Jeg skrev om netop det lige her. Well, efter Entourage sluttede, smuttede han fra LA til London for at skyde et britisk period drama om amerikanske Harry Gordon Selfridge som i 1909 åbnede stormagasinet Selfridge’s i den dengang dårlige ende af  Oxford Street i London og revolutionerede briternes måde at shoppe på.

Jeg er en kæmpe sucker for period dramas, altså serier der tager udgangspunkt i en periode, der ligger tilbage i tiden. Jeg var kæmpefan af Downton Abbey, som jeg vist aldrig fik lavet et indlæg om herinde, og netop derfor fik jeg også lokket min kæreste – der også elskede Downton – til at se Mr. Selfridge. Den blev netop også lavet af ITV som Downton.

Og hold nu op, hvor levede den op til alle forventningerne og lidt mere! Jeg elskede hvert sekund. Jeremy Piven er formidabel i rollen, som i øvrigt er ekstremt langt fra Ari Gold, og så er hans britiske med-skuespillere simpelthen fantastiske. Hvad er det i øvrigt med britiske skuespillere? De ser så naturlige ud (take note, Hollywood!), og så giver de den bare 110% i alle scener. Jeremy har selv nævnt det i stort set alle interviews, han har givet om serien. They are crushing it.

Mr. Selfridge review

Kort fortalt handler serien om Harry, der ankommer til London for at bygge sit stormagasin, som han har fundet inspiration til på det amerikanske marked. I starten af 1900-tallet shoppede folk meget anderledes, end vi gør i dag. Tøj blev specialsyet hos din skrædder, og du skulle selv spørge de ansatte om at se specifikke varer i butikkerne, da alle varer var gemt af vejen.

Netop dét princip forstår Harry Selfridge ikke, og i første afsnit får han fyret søde Agnes Towler (som er på billedet herover), fordi han med sin charme får lokket hende til at tage alle handskerne frem, så han kan se dem, i den butik hun arbejder i. Det resulterer naturligvis i, at Harry må tilbyde Agnes et job i Selfridge’s, da de åbner.

I løbet af serien bliver man introduceret til en masse forskellige fantastiske personer: Agnes’ lillebror George, der gennemgår en fantastisk forandring i serien, Henri Leclair (også på billedet herover), der opdager Agnes’ kreative talent, Mr. Crabb, der skal holde styr på Selfridge’s budget og mange flere.

Man får også et indblik i hvor svært særligt Harrys kone har ved at falde til i London så langt fra sin familie i Chicago. Og man ser Harrys konsekvente utroskab med Londons mange kvinder, selvom han i virkeligheden elsker sin kone højt. Og så ser man hans store problemer med gambling, der ender med at få store konsekvenser for hans evne til at drive sin forretning.

Serien berører også Første Verdenskrig, der får sendt store dele af butikkens mandlige medarbejdere i krig og de mange tab, det medfører. Men man ser også kvinderne få mere og mere magt og flere muligheder i samfundet.

Mr. Selfridge review

Den serie er simpelthen så spændende, så I må tilføje den til listen, hvis I ikke har set den endnu. Jeg har det som om, at det er en af de serier, der er fløjet lidt under radaren hos mange, og jeg tror faktisk kun, at jeg hørte om den, fordi jeg følger Jeremy Piven på Instagram …

Og apropos Jeremy Piven … Hvem tror I gik lige forbi os, da vi stod og sippede en coffee to go fra Alfred’s på Melrose Place, kun få dage efter vi havde startet på Mr. Selfridge? Ja, you guessed it, Jeremy!

Jonas har været kæmpefan af Jeremy lige siden han så ham i filmen Very Bad Things (som jeg stadig har til gode at se!), og han elskede ham også i Entourage og Mr. Selfridge, så han prøvede så godt han kunne at sige til mig, at jeg skulle kigge op (jeg fumlede med mit kamera), og bum, så gik selveste Piv sgu lige forbi os! En af de sjove ting ved at bo i LA. (Og ja, han var også flot i virkeligheden!)

Nå – serietip hermed videregivet. Jeg håber virkelig, at I vil se den. Vi så den på Amazon Prime, men den kan vist lejes på Netflix (jeg troede, det var gratis at se ting på Netflix?! Whaaat). Lige meget hvor I finder den: se den. Nu.

/Celia

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *