San Marino i regn og tåge

san marino

Tidligere i dag lagde jeg disse to billeder op på Instagram. De er her fra San Marino, og er glimrende eksempler på, hvordan vi har set landet – og byen – indtil videre: begravet i en tyk, tyk tåge.

Det er i grunden drønærgerligt, at der skal ligge sådan en tyk tåge over den lille republik netop i dag. I morgen kører vi nemlig videre (til Venedig – juhuu!), og det vil altså sige, at vi slet ikke rigtig får set San Marino.

Det fik mig til at tænke på, at sådan et roadtrip i grunden er ret skrøbeligt. Særligt udenfor sæson, som vi jo har valgt denne gang. For man løber jo netop ind i situationer som denne, hvor man i grunden slet ikke får set et af de steder, man gør stop, fordi vejret ikke vil arte sig. Kæmpe øv!

San Marino ligner ellers et fantastisk sted. På vejen hertil kørte vi højere og højere op, de regnvåde veje slog konstant hårnålesving, som vi slangede os op, op, op. Jeg fik propper i ørerne, og vi måtte køre langsomt for ikke at misse et sving, der kunne ligge gemt i den tykke tåge.

Vi bor i landets hovedstad, Città di San Marino, som ligger i 749 meters højde op ad et bjerg. Det resulterer i en enormt skæv by, og de små gader i den gamle bydel er både smalle og med en imponerende hældning. Det ser virkelig fantastisk ud, og til trods for regn og voldsom tåge, så er jeg fuldstændig tryllebundet af denne lille bjergby.

Jeg håber, at tågen i det mindste har lagt sig i morgen, så vi kan nyde udsigten heroppefra, inden vi sætter kurs mod fantastiske Venedig, som jeg slet ikke kan vente med at opleve!

I øvrigt er jeg ved at skrive på et indlæg om visummulighederne for USA, som I jo er flere, der har efterspurgt. Det dårlige vejr her i San Marino har nemlig givet tid til at blogge en del og planlægge frem i tiden – skøn følelse!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Comments

 • SVAR

  Det kan godt være at det ikke er det mest oplagte turistvejr, men til gengæld får I oplevet byen og landet indhyllet i en helt særlig stemning (kunne jeg forestille mig – hvad ved jeg, jeg har endnu ikke være på de kanter, haha). Selvfølgelig vil man jo allerhelst gerne opleve tingene i deres bedste element, hvis man kan sige det sådan. Jeg var også lidt ked af at det var så tåget da vi i efteråret kørte ad Blue Ridge Parkway, men det gav også bare et helt andet udtryk til ruten, som kun tågen kunne gøre – billederne derfra er jeg efterfølgende ret glad for faktisk. Dine billeder fra San Marino ser virkelig også fine ud – trods tågen. Det bidrager netop til noget mystisk, fortryllende og eventyrligt på en eller anden måde. Det ligner faktisk næsten noget fra Harry Potter, haha 😀
  Jeg håber selvfølgelig at I får lækkert vejr resten af jeres tur, så I rigtigt kan nyde omgivelserne på resten af roadtrippen. Glæder mig til at se billeder fra Venedig! Håber i øvrigt det går bedre med foden – kunne forstå på Facebook at turen til Pompeii sluttede lidt uheldigt =/

  • SVAR

   Du har helt ret, Laura! Jeg har nu det indtryk, at Città di San Marino er en top dyster og meget eventyrlig by, som i Harry Potter, som du skriver! Men det tror jeg nu ikke, den er. Jeg har det egentlig ok med tågen, men hvad man ikke kan se, er, at det også regnede ret så meget, så vi kunne ikke rigtig gå så meget rundt, desværre. 🙁 Jeg håber bare, at vi få lidt klarere vejr i morgen, så vi kan se den flotte udsigt, der skulle være heroppe fra! 😀
   Men det er altid sjovt at opleve steder i lidt anderledes vejr. Og jeg var også helt vild med jeres billeder fra Blue Ridge Parkway! 😀
   Tak! 😀 Heldigvis skulle det blive bedre vejr i Venedig, og vi har også lidt flere dage der, så mon ikke vi får lidt sol at se! I hope!
   Det går heldigvis bedre med foden, så længe jeg ikke sidder i skrædderstilling eller den rammer ting. Heldigvis er det på det øverste af foden, jeg slog mig, og der går man jo ikke, så den er skånet det meste af tiden. 😀 Men jeg havde godt nok lige nogle dage, hvor jeg frygtede, at vi skulle skaffe nogle krykker!