Rugboller med mørk chokolade

rudbrødsboller med mørk chokolade

Det er stor kogekunst, der foregår i det lille hjem her, og derfor vil jeg lige dele en absolut favorit med jer andre danskere, der sætterpris på brød af surdej uden sukker. Ah.

Nu er det måske ikke ligefrem en rugbrødsopskrift, I forventede at se fra en dansker i USA, men ikke desto mindre er det sådan en, jeg har klar til jer i dag.

Ser I, takket være vores svenske venner, der med IKEA har indtaget store dele af verden (herunder også USA – heldigvis), kan det lade sig gøre at få madvarer som sild, ristede løg og bland-selv-slik med heksehyl, skolekridt og tivolistænger i stort set hele verden.

Og så naturligvis det vigtigste: flerkorns brødblanding, som egentlig bare er verdens simpleste rugbrødsblanding, hvor der kun skal tilføjes vand. Vi har allerede bagt vores anden pakke, men i stedet for at bage endnu et rugbrød, besluttede jeg mig for at lave nogle små rugbrødsboller i stedet.

IKEA Flerkorn brødblanding

Jeg kom pludselig til at crave de lækre chokorugbrødsboller, som de vistnok bl.a. har i 7 Eleven, og da Jonas lige havde tømt vores lokale supermarked for Lindt Chokolade 85%, da de var på tilbud til $1,5, hakkede jeg 100 g af det, og puttede det i den ene halvdel af brødblandingen.

Og de blev absurd gode! De smager syndigt, men er jo egentlig ganske sunde. Det blev til 14 små boller med mørk chokolade, og de indeholder kun 135 kcal hver, og ligger ret tungt, eftersom det jo er rugbrød. Haps!

Her er den meget simple opskrift. Du har brug for:

  • 1 Flerkorn brødblanding fra IKEA (eller din hjemmelavede rugbrødsdej, nok til 1 rugbrød)
  • 100-200g mørk chokolade (jeg brugte Lindt 85%)

Fremgangsmåde

Jeg delte som sagt dejen op i to lige store dele, så vi fik 14 boller med chokolade, og 14 uden. Jeg brugte 100g chokolade til halvdelen af dejen, så hvis du vil lave chokoboller af hele dejen (no blame!), så brug 200g.

Hak chokoladen i små stykker, og bland det sammen med dejen. Brug to skeer til at forme små boller med og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg brugte én god spiseskefuld dej til én bolle. Lad bollerne hæve under et rent viskestykke i 1 time.

Varm ovnen til 180 grader og bag bollerne i ca. 20 minutter – men tjek gerne løbende efter et kvarter, så de ikke brænder på og bliver tørre og kedelige.

rug2

Smager fantastisk frisk fra ovnen, men holder sig også virkelig bløde og gode, selvom de er kølet af. Hvis du føler dig ekstra syndig, smager de ret fantastisk med lidt smør på (har jeg hørt …).

Sådan! Easy-peasy. De smager endnu bedre end dem, du køber hos bageren, og det er alt for nemt at lave selv. Særligt hvis du lige køber sådan en lækker brødblanding fra IKEA. 🙂

Og hvis du er udenlandsdansker og savner rugbrød, så kan det virkelig betale sig at kigge forbi IKEA. Jonas købte også to bøtter sild, for det kan han godt lide (jeg er en ringe dansker på dét punkt), og sådan får vi dækket vores sære danske madbehov, selvom vi bor helt herovre i Californien!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *