Postkort fra Paris

Sacre Couer Paris

Ahh, Paris. Jeg når lige at sende jer et lille “postkort”, inden vi forlader denne fantastiske by senere i dag. Det er ikke med min gode vilje, men der venter os nogle ekstremt travle – men også rare – dage tilbage i København, som blandt andet står på bryllup hos gode venner, middag med min far, brunch med min mormor, hygge hos min farmor og farfar, middag med mine svigerforældre og kaffe med Jonas’ bror og niece.

Alt dette (og måske endda endnu mere) skal vi have presset ind på bare fem dage, før vi boarder Norwegians Dreamliner mod vores hjem i Los Angeles. Ah! Stress.

Nå, men jeg skulle jo for pokker fortælle jer lidt om Paris. Og der er altså ikke så lidt at fortælle. Hvis I har fulgt med på Snapchat (celiaschow), så vil I have hørt mig bruge ordet “magical” lidt for meget (ja, jeg snapper på engelsk, selvom 95% af mine følgere er danske, ok? Internationalt fokus, dér), og det opsummerer egentlig på fineste vis, hvordan jeg har det med Paris.

Da vi lagde vejen forbi for tre år siden, som en kæmpe omvej på vores cykeltur mod Rom, faldt vi begge to pladask for den parisiske charme. Det var den by, vi havde allersværest ved at forlade på turen, og det siger ikke så lidt, for vi var virkelig forbi nogle lækre byer.

Dette besøg har kun gjort vores kærlighed til den franske hovedstad endnu større, og jeg tør godt proklamere, at Paris er Europas (hvis ikke verdens) smukkeste by. Jeg mener, se lige:

Jardin du LuxembourgSmukke parisLouvre museet i parisSeinen paris

Men helt ærligt. Der findes bare ikke grimhed i Paris (måske lige med undtagelse af det rædselsfulde Centre Pompidou i Marais). Alle bygningerne er smukke, velholdte og med så enormt mange detaljer, at jeg har ondt i nakken af at gå og kigge op på dem.

Seinen, der jo snor sig midt igennem byen, bryder de hyggelige kvarterer op, og det er så fantastisk at gå op og ned langs floden, mens man beundrer de enormt smukke, brede og detaljerede broer, der forbinder de to dele af Paris.

Og så er der parkerne. Paris har sin del af smukke grønne områder, og vi bor selv kun et stenkast fra fantastiske Jardin du Luxembourg, som vi har slendret rundt i ofte. Men også Jardin des Tuileries, der ligger i forbindelse med Musée du Louvre er skøn og frodig.

Jeg har skriblet ned i en lille notesbog og forsøgt at sætte ord på alle de ting, der gør Paris så særlig. Min bog, som jeg er ved at skrive, foregår nemlig mest i Paris, og jeg vil gerne kunne beskrive byen præcist, og om muligt formå at bringe lidt af den parisiske magi til læseren gennem mine ord.

Så det er Paris. Her er virkelig magisk. Og jeg kunne snildt snuppe 2 uger mere! Jeg håber, at vi kan komme forbi byen hver gang vi er på visit i Europa. Men Norwegian har også netop åbnet en direkte rute mellem LA og Paris til de sædvanlige lave priser, så mon ikke vi ikke har sat vores fødder i Paris for sidste gang …

Eiffeltårnet Paris

Au revoir, Paris! Jeg savner dig allerede.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Comments

  • SVAR

    Det er da alt for længe siden jeg har været i Paris – dine billeder vækker mange glade minder! Tak for det.

    • SVAR

      Så lidt, Pia! 🙂 Du må af sted igen, det er sådan en dejlig by! 🙂