Livet i LA: om at mangle årstider

Runyon Canyon hike

Hver gang vi taler med nogle amerikanere om at vi netop er flyttet til LA fra det kolde nord, så udbryder de altid: “oooh! It’s the weather, right!?”. Og jo, det er det vel også, men der er også mange andre grunde til, at vi gerne ville bo netop her. Dem har jeg skrevet meget mere om her.

Ærligt talt, så tror jeg ikke, at vi ville have flyttet til en af nordstaterne. Vinter i USA er simpelthen for insane. Det er også primært vejret (og larmen), der gør, at jeg ikke kunne se mig selv flytte til New York, selvom det er en fantastisk by. Måske vi kunne bo der i nogle af de varme måneder om året, men ikke hele året.

Mange af mine danske bekendtskaber har dog udtryk en holdning om, at man kun kan sætte pris på godt vejr, hvis man har været igennem en kold vinter. Det er jeg til gengæld helt uenig i. Hver dag, når jeg træder udenfor, så udbryder jeg “Neeej, hvor er det lækkert vejr i dag!”. Jeg sætter pris på det. Hver dag.

Jeg tror, at det er en meget velkendt tanke, det her med, at vi skal have noget surt at tage det søde med. Eller at vi ikke kan sætte pris på det gode, uden vi også oplever det dårlige indimellem.

Om det så bare er sådan, at jeg har oplevet min fair share af dårligt vejr i min danske opvækst, kan jeg ikke sige, men jeg nyder virkelig det gode vejr, vi stort set altid har her i LA. Når det en sjælden gang er overskyet eller Gud forbyde regner, så er jeg til gengæld også lidt smådeprimeret. 😉

Santa Monica sunset

I øvrigt er der altså også årstider i LA. De er ikke lige så udtalte, som de er i Danmark, men ikke desto mindre er de her rent faktisk. Jeg kan mærke en hel tydelig forskel fra efteråret og til nu, og sommeren kan jeg også stille og roligt mærke er på vej.

Så selvom årstiderne måske kan betegnes som varmt, varmere, ulideligt her i LA, så findes de. Alt er mere goldt og kedeligt om vinteren, og foråret her har været fantastisk smukt. På vores daglige hikes har vi virkelig kunnet mærke ændringerne i naturen, og vi har kunnet se, hvordan det hele sprang ud i foråret. Enormt lækkert!

Jeg mærkede også ændringen i særligt februar og marts, da jeg blev ramt af en form for pollenallergi. Der er ikke de samme pollen i luften her, som der er i Danmark, så jeg ved stadig ikke helt, hvilken jeg reagerede på, men det var dybt ubehageligt. Som den slags nu er.

Nå. Jeg ville bare sige, at man altså ikke behøver at have månedsvis med bidende kold vinter for at sætte pris på lidt solskin og temperaturer over 25 grader. Og at der altså er (en slags) sæsoner her i det sydlige Californien.

Alt andet lige så håber jeg, at foråret efterhånden er ordentligt på vej hjemme i gode gamle Danmark, og at I også snart får varmen at mærke!

/Celia

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Comments

  • SVAR

    Det der er bare snyd, så varmt vejr er noget jeg kun kan drømme om;)

    • SVAR

      Jeg er sikker på, at det snart bliver varmt i Danmark også! 😀 Tak for din kommentar <3