Lav en blog

FB cover

Det sidste års tid har jeg lagt rigtig meget arbejde i min side lavenblog.dk. Siden er på mange måder mit hjertebarn, og den er skabt ud fra min helt enormt store interesse i blogs og blogging.

Da jeg selv startede med at blogge, var det egentlig bare en hyggelig hobby, jeg kunne have ved siden af mit arbejde.

Men lynhurtigt blev jeg grebet af universet, og jeg blev på en måde besat af det. Jeg begyndte at interessere mig mere og mere for den tekniske del af blogs også, og jeg er derfor i dag blevet ret nørdet på alt det tekniske, der ligger bagved blogs.

Flere og flere veninder begyndte at spørge mig til råds, når de skulle lave en blog, og hvorend jeg gerne ville hjælpe dem, så var det ofte en ret tidskrævende proces.

Af den grund skabte jeg lavenblog.dk – jeg ville lave nogle let forståelige guides til alt, der omhandler blogging, og de skulle være så nemme at forstå, at selv en komplet nybegynder kunne være med.

Jeg har en hel masse guides derinde, og siden har hjulpet hundredevis af bloggere, som altid er så søde at skrive til mig efterfølgende. Det gør mig så glad at modtage søde ord fra bloggere, og derfor bruger jeg også rigtig meget tid på siden.

Min e-bog

e-bog om blogging

I slutningen af oktober 2014 udgav jeg min første e-bog nogensinde. Jeg har hele tiden haft det formål med lavenblog, at der skulle komme en masse spændende e-bøger, men jeg har haft svært ved at sætte mig ned og få dem skrevet.

Dog tænkte jeg, at min første e-bog skulle være en letlæselig, gratis e-bog, som alle kunne få glæde af. På den måde kunne jeg øve mig i rent faktisk at skrive en længere sammenhængende bog, OG jeg kunne give den ud til alle, der ville have den, og på den måde få noget feedback på mit arbejde.

Bogen er kommet meget godt fra start, og jeg har indtil videre kun hørt positivt om den! Det er en enormt fed følelse.

Bogen handler særligt om alle de tanker, jeg mener, man bør gøre sig, FØR man starter sin blog. Jeg har selv gjort mig erfaringerne efter mange blogs over de seneste år, og mange af metoderne i bogen har jeg brugt til starten af denne blog, som jeg har haft på tegnebrættet i månedsvis efterhånden.

Du kan selv få dit gratis eksemplar ovre på lavenblog.dk!

Fremtidige projekter

Jeg har et hav af projekter på tegnebrættet for lavenblog, og jeg spår selv en god fremtid for siden. Efterspørgslen på nyt indhold og mere brugerinteraktion er enorm, og det må jeg naturligvis reagere på.

Flere e-bøger: Der er helt klart flere e-bøger på vej, og skriveprocessen er allerede startet. Min næste e-bog bliver en komplet guide til WordPress, så bloggerne får en bedre mulighed for at lære at begå sig på bagsiden af deres blog, og dermed kan få den præcis som de vil have uden at skulle gå på kompromis, fordi de tekniske simpelthen driller.

Derudover bliver de næste e-bøger nogle, der skal handle om at tage sin blog skridtet videre. Jeg kommer til at skrive en om, hvordan man tjener penge på sin blog, og en om hvordan man griber sin blog mere professionelt an og får styr på ting som søgemaskineoptimering (SEO) og linkbuilding uden at miste sin integritet som blogger.

En medlemsside med guides og forum: Bloggerne har brug for et sted, hvor de kan få en fuld uddannelse i at blogge. Den findes simpelthen ikke endnu, og den skal jeg lave.

Medlemssiden skal indeholde videoguides, der hjælper med alt fra blogopsætning til billedetagning og -redigering, og at tjene penge og vokse sin blog større. Derudover skal der være et godt brugerforum, hvor alle bloggerne kan skrive sammen og dele erfaringer og hjælpe hinanden. Det er et virkelig fedt projekt, som jeg glæder mig usigeligt til at sparke i gang!

Live events og workshops: Blogs er godt nok online, men det kan godt være kompliceret at dele oplevelser og erfaringer med blogging online, og derfor kunne jeg rigtig godt tænke mig at introducere live events og workshops i 2015. Gerne med både foredrag om blogging og workshops, hvor vi i mindre grupper kan dykke ned i nogle helt specifikke emner.


Jeg glæder mig! Det er fedt at være med til at følge en masse nye bloggeres vej til toppen! På lavenblog.dk kommer jeg i øvrigt til at skrive månedlige rapporter om, hvordan det går på denne blog, og hvad jeg gør for at nå ud til flere.

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12 Comments

 • SVAR

  Hej Celia.
  Jeg mindes at have læst inde på Lavenblog- som i øvrigt er fantastisk- at du ville lave en e-bog om wordpress.
  Er den udkommet og hvad hedder den i så fald?
  Eller har du droppet den?
  /Jakob

  • SVAR

   Hej Jakob

   Tusind tak for de søde ord. 🙂 Ja, det er sandt, det har været planen. Og det er det på sin vis stadig. Men måske udkommer den om en måneds tid eller to – enten i e-bogsform eller i ny form. 🙂 Stay tuned 😀
   /Celia

 • SVAR

  Hej Celia.
  Jeg har brugt din guide step to step. Og har rettet min blog så flot med design. Men jeg har kun et lille problem, det er at jeg får kommentar fra spam! – hvorfor fjerner jeg, så jeg ikke skal modtaget flere spam hele tiden??

  Mange venlig hilsen Kamilla
  http://Www.inmyownworld.dk

  • SVAR

   Hej Kamilla

   Hvor er det fedt, at du har kunnet bruge min guide! 🙂

   Ahh ja, den pokkers spam … Jeg har faktisk lavet en guide til det på lavenblog, lige her: http://lavenblog.dk/guide-til-undgaa-spamkommentarer/

   Jeg håber, det hjælper! 🙂

   /Celia

 • SVAR

  Hej Celia.
  Jeg er ved at oprette en blog. Har brugt din guide til det – en fantastisk hjælp. Tak
  Og jeg vil gerne købe dit tema bold. Er det stadig muligt? Og kan jeg bruge det til min dagplejeblog og evt til en rejseblog?

  • SVAR

   Hej Bente
   Det lyder spændende! Jeg håber, at du bliver rigtig glad for din nye blog. 🙂 Tak for de søde ord om min guide, det varmer!
   Ja, det er muligt at købe BOLD! Du kan finde det her: http://bold.lavenblog.dk/

   Det ville passe rigtig fint til begge slags blogs. Det er udviklet med særligt blogs i tankerne, så jeg er sikker på, at du kan bruge det til begge blogs!

   /Celia

 • SVAR

  Tak for dit svar. Har købt bold og det ser fint ud. Men jeg kan ikke se hvor jeg ændre overskriften. Går jeg ind på min blog som hedder dagplejeside.dk, står dit logo stadig i toppen og jeg kan simpelthen ikke se hvor jeg skal ændre det. Vil du hjælpe?

  • SVAR

   Selvfølgelig. 🙂 Der er en hel guide til BOLD på min side her: http://lavenblog.dk/bold-tema-guide/ Her kan du også se, at du under “Udseende” –> “Theme Design” kan uploade dit eget logo/header. 🙂 Håber det hjælper.

   Held og lykke!

   /Celia

 • SVAR

  Hejsa.
  Hvor er det bare fantastisk, at du er så sød til at hjælpe.
  Jeg er ny med det her blog-noget. Har haft en gratis blog på wordpress (christinarisdorf.wordpress.com), men har nu gjort som du har skrevet, og købt domænet selv 🙂 Jeg har dog lige et par spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe med 🙂
  Dit design – er det lige så nemt at bruge, som de modeller, der allerede ligger på WordPress?
  Du skriver ligeledes, at man bør melde sig ind i grupper, hvor man kan “promovere sig” lidt (i mangel af bedre ord) – hvor kunne det være henne?
  Mange tak – og sikke en fin blog du har.
  Hilsen
  Christina

  • SVAR

   Hej Christina
   Tak for dine søde ord! De varmer! 🙂
   Yay, tillykke med dit nye domæne! 🙂 Det bliver du glad for. Mit design er nemmere at bruge end dem, der ligger på WordPress fra starten! 😉 Det er derfor, jeg har lavet det. Det har sit helt eget kontrolpanel, hvor du med enkelte klik kan ændre alt det, du har lyst til. 🙂 Jeg har en guide til det på lavenblog.dk, hvor du kan se mere om det. Find den her: http://lavenblog.dk/bold-tema-guide/
   Ja, sådanne kan du finde på Facebook. Der er bl.a. en, der hedder “Kun for piger – del din blog”. Men prøv at søge lidt rundt derinde. 🙂 Der er mange blog-grupper. Men husk at læse reglerne, det er ikke alle grupper, der tillader at man linker til sin egen blog derinde.
   Tak igen!

   /Celia

   • SVAR

    Hvor fint – 1000 tak for svar.
    Vi “ses” mandag på webinar 🙂
    Hilsen Christina

    • SVAR

     Det glæder jeg mig til, Christina! 🙂