Kommunikationen mellem bloggere og læsere

Kreta Outfit

Jeg læser rigtig mange blogs. Måske skulle jeg en dag give jer hele listen af blogs, jeg må forbi flere gange om ugen, for at styre mit fix? Idé til et kommende blogindlæg, dér! Det er dog mest “store” blogs, fordi små blogs (som min) er svære at finde, og forbi bloggerne oftere (som mig) er for dårlige til at opdatere, og så mister man jo interessen …

For mig personligt betyder responsen fra læserne rigtig meget. Jeg kan være nok så motiveret til at blogge, men når jeg så ikke får kommentarer på et par indlæg i streg, som jeg egentlig har lagt rigtig meget arbejde og tanke i, så går min luft virkelig ud af ballonen.

Det er virkelig dumt. Jeg elsker jo for pokker at blogge, jeg elsker at udtrykke mig. Og jeg kan se på Google Analytics, at læserne er med.

Jeg ved tilmed også, at kvantiteten af blogindlæg er vigtig. De store bloggere, som jeg nævnte i starten af indlægget, er dygtige til at udgive deres indhold. Hvad er deres hemmelighed? Hvordan gør de? Hvordan bevarer de motivationen? Er jeg bare doven, når jeg ikke altid får det gjort?

Tilmed ved jeg også, at når man ikke vedholder kvantiteten af indlæg, og generelt ikke sender et signal om, at der er liv i ens blog, så falder læsertallene drastisk, læserne husker dig ikke længere, interesserer sig langt mindre for dig. Jeg siger det ofte selv til alle de nye bloggere, der henvender sig til mig på lavenblog. I know.

Men jeg elsker blogmediet, og jeg læser stadig dagligt blogs og lader mig inspirere af de mange dygtige bloggere derude. Selvfølgelig drømmer jeg om at være ligeså dygtige som dem. Og jeg tror også på, at når bolden for alvor ruller, og der kommer indlæg på daglig basis, og læsertallene stiger, så bliver det nemmere at holde det ved lige. Bloggingen.

Hele den her kamp om likes, visninger og kommentarer burde jo i princippet ikke betyde noget. Men jeg kan mærke min motivation til at blogge falder, selvom jeg personligt holder virkelig meget af at have den her online dagbog over mine tanker og mit liv, når der er totalt stille på linjen fra læserne.

I virkeligheden opererer jeg egentlig meget ud fra en tanke og en forestilling om, at hvis man ikke får den respons fra andre, som man ønsker, så må det være fordi, man ikke har gjort nok for at få den. I mit tilfælde er det for få indlæg. Jeg har ikke været en god blogger. Men alligevel mærker jeg lidt tristheden over at stå op til 0 kommentarer på et nyt indlæg.

Så jeg er egentlig nysgerrig på, hvad der for jer som bloglæsere får jer til at lægge en kommentar hos bloggere? Jeg oplever generelt, at der kommer færre og færre kommentarer på de blogs, jeg følger (med undtagelse af de virkelig opinionsprægede indlæg, som bloggere af og til udgiver – der kommer læserne ofte til tasterne!), selvom jeg ved, at bloggeren har et imponerende antal læsere.

Let me know. Og hvis der er nogle indlæg, I gerne vil se fra mig, så må I råbe op i kommentarfeltet. Jeg har allerede en masse liggende i kladde, som jeg skal have udgivet, så lad os se, om jeg ikke kan få fyret op under bloggen her! Det er virkelig mit mål. Vi nærmer os også lanceringen af vores webshop, og jeg har virkelig meget at fortælle om.

Et sted jeg til gengæld altid er i gang, er Snapchat! Jeg skal til pool party i Bel Air i weekenden, så følg med på snap: Celiaschow. Og nu godnat. <3

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 Comments

 • SVAR

  Så skal du da sørme få en kommentar 😉
  Jeg tror rigtig mange kommenterer direkte på de sociale medier i stedet for på bloggen (i hvert fald min opfattelse).
  Jeg har lige installeret Commentluv på min blog, som gør, at hvis en anden blogger skriver en kommentar, så har de mulighed for at dele deres nyeste blogindlæg – håber, at det hjælper. Ang. mindre blogs, så vil jeg anbefale dig at tjekke BLOGGERSBYHEART.DK ud. Det er et blognetværk, jeg har lavet for selvstændige bloggere, og her kan vi motivere og hjælpe hinanden – og samtidig følge med i hinandens indlæg. En god måde at få læst mindre blogs på også 🙂
  Til slut vil jeg bare sige, keep up the good work, og blog fordi, du synes, det er sjovt 🙂

  • SVAR

   Haha – du er sgu for sød! 🙂

   Ja, du har ret. Jeg ser rigtig mange kommentarer på bloggeres Facebook posts osv., så der er nok en masse potentielle kommentarer, der havner dér. Egentlig lidt ærgerligt – men selvfølgelig, Facebook er et mere umiddelbart medie, hvor det måske kræver lidt mere, at kommentere inde på selve bloggen (man skal jo skrive navn, mail og evt. URL. Zzz).
   CommentLuv er et super plugin! Det er rigtig smart, for så giver man andre bloggere en ekstra grund til at kommentere. 🙂 Jeg har ikke set det på ret mange danske blogs, så virkelig sejt, at du bruger det! Måske jeg også skulle installere det igen … 😉
   Tak for anbefalingen! Jeg tjekker Bloggers By Heart ud – det lyder som et rigtig godt fællesskab. 🙂
   Tak! Det er også derfor, jeg blogger. Helt sikkert. Men jeg får ikke gjort det så tit, hvis der er dødt i den anden ende, haha. 🙂

 • SVAR

  Jeg ved hvordan det føles, det der med at savne responsen. Hvis jeg når at udgive flere indlæg uden at opnå en eneste kommentar, så kan jeg da godt spekulere på hvad jeg gør forkert og om det er uinteressant det jeg skriver om.

  Men til dels er det nok også selvforskyldt, for jeg er ikke så aktiv en blogger som før i tiden (af og til dovenskab, idéerne er der) og jeg er heller ikke så god til at lægge en kommentar længere, selvom jeg ved hvor meget det kan betyde for en blogger.

  Men jeg håber at jeg kan ændre det lidt igen, bl.a. ved at udgive flere indlæg, uden at gå på kompromis med kvaliteten 🙂

  • SVAR

   Åh, det kender jeg virkelig godt. Men vildt nok, at du også oplever det! Du har jo blogget så længe og har – er jeg sikker på – rigtig mange læsere, der nyder at følge med! 🙂 Men det er rart at høre, at det også sker for større bloggere.
   Ja, det er nok også mest dovenskab her hos mig. Også fordi jeg er ret så perfektionistisk med mine billeder, og ofte sidder og bruger timevis på at udvælge og redigere og forskønne i Lightroom. Hm! Og så findes der store bloggere, der klarer sig med uredigerede mobilbilleder, så overtænker det helt sikkert bare! Haha! Done is better than perfect! 😉
   Tak, søde Jannie. Jeg skal også selv være bedre til at lægge kommentarer hos de bloggere, jeg nyder at følge. Jeg må forbi dig og smide en kommentar! For du gør det altså rigtig godt! :*

 • SVAR

  Hørt! Det er nemlig sjovt at nogle indlæg får kommentar og andre ikke.
  Mener jeg personligt er jeg ‘dygtig’ til at ligge en hilsen på de blogs jeg følger, netop for at vise at jeg er tilstede hos bloggeren og viser min taknemlighed for at personen vælger at dele de ting de nu gør.

  Synes selv det er herre hyggeligt når der tikker en kommenrar ind på min egen blog og JA det gør at jeg får mere lyst til at skrive og dele mit liv med dem som nu læser med på den anden side af skærmen.

  Ser frem til mange flere indlæg hos dig Celia, synes det er spændende at følge dig og jeres liv over i det store udland. Keep up the good work.

  -Louise

  • SVAR

   Jaaa, det er det bedste at få noget respons! 😀 Haha.
   Det er virkelig fedt, at du er god til at kommentere hos andre bloggere. Det er en af de allerbedste måder at bygge et forhold op med en anden blogger på! For man bliver jo så nysgerrig på at se, hvem det dog er, der lægger kommentarer (særligt når man pludselig ikke får så mange!). Jeg prøver selv at huske det også, når jeg er forbi en blog og nyder et indlæg – så skal der altså kommenteres! 😀
   Du er pokkers sød! Jeg må få udgivet nogle af de mange indlæg, jeg har liggende som kladder og idéer, så det bliver lidt mere spændende at kigge ind forbi bloggen her! <3
   Tak for din kommentar!
   /Celia

 • SVAR

  Hejsa
  Jeg læser mange blogs, men kommenterer så sjældent. Det tror jeg egentlig bare skyldes dovenskab og at jeg ind imellem tænker mediet som underholdning og derved ikke “skylder” nogen min mening.
  Jeg er vild med dine indlæg, og vil rigtig gerne læse noget mere LA-orienteret:-)
  Kh Signe

  • SVAR

   Hej Signe – hyggeligt (og spændende!) at høre fra en læser, og ikke kun andre bloggere! 🙂
   Blogs er helt sikkert også ren underholdning, men dog med et mere personligt twist end så mange andre underholdningssites her på nettet, og jeg tror faktisk at en del læsere ser bloggeren som en slags “online veninde”, der findes på den anden side af skærmen. 🙂 Sådan tænker jeg i hvert fald selv om andre bloggere!
   Men nej, man skylder som læser absolut ikke bloggeren noget. Det synes jeg i hvert fald overhovedet ikke! Men det er bare helt vildt, så meget mere inspireret man som blogger bliver, når der kommer kommentarer til ens indlæg! Så som læser er det en rigtig god måde at skabe anerkendelse på – også bare så man som blogger ikke føler, at man sidder og råber ud i et tomt rum. 😀 Det er jo de færreste, der nyder at tale med sig selv! 😉
   Men jeg sætter i hvert fald kæmpestor pris på, at du læser med! Og så må jeg gøre det mere spændende at kigge herind forbi med en masse nye indlæg! Og noget om LA! 😉 Det vil jeg huske.

   hav en dejlig dag!

   /Celia