Kaffe og kærlighed

KaffeKaffe med aeropressAeropress kaffe

Hver evig eneste dag vågner jeg op til den mest fantastiske duft – duften af friskmalet kaffe. Jeg er heldig at være velsignet med en kæreste, der laver kaffe til mig hver evig eneste morgen, så jeg er klar til at hælde den sorte nektar ned, så snart jeg triller ud ad sengen.

Ahh.

Findes der noget bedre end kaffe, når man lige er vågnet? Jeg tror det ikke. Findes der i det hele taget noget bedre end kaffe? Det gør der nok, men ikke nogen bedre drik, hvis man spørger mig.

Jeg har været afhængig af kaffe i mange år efterhånden. Jeg husker tydeligt de mange tidlige morgener i 8. klasse tilbragt i køen til Baresso sammen med en veninde fra klassen.

Vi skulle have vores daglige kaffe. Ikke fordi vi cravede den på nogen måde – hell no! Vi kunne rent faktisk slet ikke lide kaffe. Men det turde vi ikke rigtig at indrømme. Nej, for det var jo sejt at troppe op på skolen med den røde Baressokop i hånden. En latte to go. Det var der altså en slags status i.

Jeg var lidt forelsket i tanken om at være den allerførste kaffedrikker i klassen. På den måde havde jeg altid enormt travlt med at blive voksen. Og kaffe stod som det ultimative symbol på det at være voksen. Ned skulle kaffen – om jeg kunne lide det eller ej.

Jeg gjorde ret meget ud af at fortælle alle, hvor højt jeg elskede kaffe. Min mor begyndte at lave en kop til mig også, og jeg tvang den ned.

Men på et tidspunkt begyndte jeg faktisk at nyde kaffe. Også uden 20 pump karamelsirup fra Baresso. Sort kaffe. Jeg har altid elsket duften af kaffe – selv som barn, hvor jeg stolt lavede en hel kande kaffe til mine forældre i weekenden – men smagen skulle jeg vænne mig til.

I dag kan jeg knapt nok leve uden. Og jeg er endda blevet lidt af en kaffesnob. Min kaffe skal helst være den gode økologiske fra Huehuetenango i Guatemala, den skal kværnes umiddelbart før brug, og så skal den laves med reverse-metoden på min Aeropress. Præcis som I kan se på billederne ovenfor. De flotte, behårede arme tilhører naturligvis min kæreste. 😉

Andre kaffesnobber out there? Jeg sidder lige pt og overvejer dagens 3. kop…

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *