I need to decorate

boliginspiration

Jeg har aldrig gået ret meget op i boligindretning, andet end at jeg altid har været til helt simple farver og rene linjer. Ingen pangfarver, ingen snørklede, skæve møbler. Helt simpelt less is more, agtigt.

På den måde var vores lejlighed (som vi jo solgte sidste år, men som I kan se lidt billeder af HER), egentlig bare indrettet med de møbler, jeg tog med mig fra mine to teenageværelser hos min mor og far (jeg havde den der clean, simple stil fra en meget ung alder), og dem jeg brugte min børneopsparing på i IKEA, da jeg fløj fra reden.

I mange år var pengene små. Min kæreste og jeg studerede begge to, og jeg prioriterede i høj grad mine penge på andre ting end møbler og nips – rejser, f.eks., men også på noget nyt tøj af og til. Boligting var virkelig langt nede på listen, og jeg gad ikke at ofre penge på det.

Men det er som om, at nu hvor vi ikke længere har et hjem, så er min interesse for boligindretning eksploderet fuldstændig. Jeg bruger uanede mængder af tid på Pinterest, hvor jeg søger efter et hav af DIY projekter, indretningsinspiration, designermøbler og deslige. Jeg føler mig inspireret helt ud i fingrespidserne, og jeg aner ærligt talt ikke, hvordan jeg skal overleve uden at have et hjem at indrette.

For hvornår bliver det? Som I ved planlægger vi jo det store ryk til den amerikanske vestkyst i år, hvor vi jo håber at få vores visum. Og i det sekund, vores amerikanske visa lander hos os, så booker vi flybilletter til LA og indleder den helt store bolighunt (selvom jeg allerede har fundet vores kommende lejlighed på nettet, tror jeg …), og SÅ skal den indrettes! Entusiasmen vil ingen ende tage for mig. Hold nu helt op, hvor jeg glæder mig!

Billederne i starten af indlægget er en samling af nogle af de billeder, jeg føler mig inspireret af på Pinteres i øjeblikket, og de er også med for at give en nogenlunde stemning af, hvad det er for en stil, der kommer til at pryde vores amerikanske hjem, når vi får det.

Min stil er meget simpel og meget skandinavisk, og det spår jeg kan blive lidt af et problem ovre i USA, hvor de altså ikke – undskyld ærligheden – har særlig god stil; boligmæssigt, that is.

Således er det altså et problem at finde en lejlighed med et nogenlunde hæderligt trægulv! USA er forpestet af en kærlighed til gulvtæpper, og det er simpelthen bare det sted, jeg har valgt at nedlægge veto. Jeg kan ikke bo i et hjem med gulvtæppe. Hell no!

Og når man så endelig finder en lejlighed med et nogenlunde trægulv i stuen, så er der næsten stensikkert gulvtæppe i soveværelset. Suk. De har altså ikke nogen stil, så jeg er lidt bekymret for vores lejlighedsjagt. Men den tid, den sorg.

Lige nu er det faktisk mest møblerne, jeg har fokus på. Og nips! Masser af nips! Det eneste, min kæreste og jeg er helt enige om, er, at vi ikke skal have et fjernsyn. Det er simpelthen et aktivt valg, og jeg glæder mig vildt meget til at dekorere vores stue med fokus på samtale og hygge, fremfor al fokus rettet mod tv-alteret.

Jeg har fuldstændig forelsket mig i de fine Eames Vitra stole, som optræder flere steder på kollagen ovenfor. Jeg har ikke helt beslutte, om de skal være hvide eller den der fine gråblå, som jeg egentlig tænker ville kunne bryde hele det sort/hvide look ret fint.

Derudover påtænker jeg at kaste mig over det helt store DIY-projekt, når det kommer til spisebordet, på samme måde som fineste Christina gjorde det for noget tid siden. Jeg tænker faktisk også lidt at gøre noget tilsvarende med sofabord og skrivebord på kontoret – simpelthen for at spare lidt penge (til Eames stole, ahem …) og fordi jeg synes, at det ser noget så fint ud! Bordene kan jo efterbehandles eller males i forskellige farver og toner, så det ikke bliver det samme bord alle tre steder.

Sofaen glæder jeg mig også til at skulle på jagt efter. Vi kunne allerhelst tænke os en pæn sofa, der også er en sovesofa. Når man flytter så langt væk, som vi har planer om, så synes jeg, at man bør have plads til nogle overnattende gæster fra Danmark, så folk rent faktisk har råd til at komme og besøge os helt derovre.

IKEA havde engang en ret fin en, men det virker ikke til, at den er i produktion længere, så vi må på jagt efter en alternativ sovesofa, der også er pæn nok til at kunne bruges i stuen. Det bliver nok et projekt i sig selv! Sidst men ikke mindst skal der en masse kunst på væggene, men måske kommer det til at løse sig selv, for vi har måske en businessidé, der netop drejer sig om noget til væggene … Men dén historie må I altså få en anden dag! 😉

Kender I til den der need to decorate følelse? Den er virkelig ny for mig – i hvert fald i dette omfang – og det glæder mig lidt, at jeg trods alt har det gen i mig, det troede jeg faktisk ikke. 😉

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 Comments

 • SVAR

  Jeg glæder mig allerede til masser af nips i mit hjem :P.

  Men ja vores tidligere hjem var aldrig rigtig hyggeligt, fordi vi brugte pengene på rejser. Det sjove er, at god stil ikke rigtig handler om at bruge mange penge, men at der er en idé bag indretningen.

  • SVAR

   Du er sød trold. 😀

   Så må du stoppe mig, hvis jeg går for pink! 😉 Hehe. Glæder mig til at flytte til LA med dig!

 • SVAR

  Hej Celia

  Jeg faldt lige over din blog.
  Sikken en skøn smag du har og talent for indretning.
  Jeg håber I finder jer godt tilrette i LA trods Amerikanernes hang til gulvtæpper, udskårede egetræskøkkener og andre pussigheder, jeg er heller ikke det store fan af indretningen “over there”.

  I øvrigt… Skulle du have lyst til at få noget på væggene som ikke er så mainstream, fotografer jeg og sælger min fotos her: http://www.redbubble.com/people/jonaskroyer
  Måske du kan finde noget der passer ind.

  • SVAR

   Hej Jonas

   Haha, du har så ret! De har elendig stil her i USA! 😉

   Tak for tippet! Jeg vil tjekke dem ud. 🙂