Tip til at stille sukkertrangen: hjemmelavet lakridslatte

Hjemmelavet lakridslatte uden sukker

I forbindelse med min sukkerfri november challenge, fik jeg en kommentar fra en, der ville vide, om jeg havde nogle gode råd til at komme sin sukkertrang til livs. Og jeg har allerede oplevet nogle ting, der har gjort det hele lidt nemmere for mig.

Jeg har ikke noget sukker i hjemmet – som i slet ikke. Jeg kan ikke styre det, og det ved jeg. Hvis jeg i et øjebliks svaghed står og glor i køkkenskabene, så vil jeg ikke kunne holde mig fra en pose slik. Det ved jeg bare.

Som regel har jeg aldrig slik liggende, for det er bare en dum fristelse at have til at ligge og glo på en. Så væk med det!

Dernæst handler det om at finde nogle ting, som kan holde sliklysten hen. Intet kan erstatte en god pose lakridser, men det handler om at finde alternativer, som faktisk smager godt og som kan gøre det ud for det bedste.

Min helt store last er lakridser. Jeg elskerelskerelsker lakrids! Sød lakrids, salt lakrids, salmiak, chililakrids, lakrids i flødeboller, lakrids i chokolade, lakridsmandler og alt, der har noget med lakrids at gøre.

Da jeg kom hjem fra mit år i udlandet, var jeg i seriøst lakridsunderskud. Udover at proppe mig med Katjes salte fisk og kattepoter, udviklede jeg en seriøs afhængighed til Baressos Lakrizza latte. Det var hverken godt for min sukkertrang eller for min pengepung (46 kr for en latte, are you shitting me!?).

I dag kunne jeg virkelig godt have drukket en Lakrizza latte. Men den er med 100% sikkerhed proppet med sukker og andet snask, så derfor gik jeg i køkkenet for at lave en selv. Og hooold nu op, hvor blev den bare lækker!

Her er, hvad du skal bruge:

  • 1 tsk rålakridspulver (jeg har købt min i Irma)
  • 2 espresso shots (eller 1, hvis du foretrækker en sløv kaffe. 3 hvis du er virkelig træt)
  • Mælk

Det er easy-peasy at lave selv! Jeg har en Nespressomaskine, som både kan brygge en god, stærk espresso og lave den perfekte latte-mælk. Yum. Men du kan naturligvis bruge den espressomaskine, som du selv har.

Jeg rørte lakridspulveret ud i den varme espresso, og det opløste den helt i kaffen. Min erfaring er, at lakridspulveret godt kan klumpe lidt sammen i kold væske, så tilføj den endelig til den varme kaffe og rør godt rundt.

Derefter hældte jeg mælken i og toppede latten af med lidt mere lakridspulver. Et voilà! En fantastisk lækker lakridslatte, som helt stillede min sukkertrang. 🙂 Hvis du er lakrids-fan som mig, så vil du elske denne! Sukkeret mangler på ingen måde.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *