Eventyrlige San Marino med et twist af uhygge

San Marino

Vejrguderne hørte ikke min bøn om bedre vejr i San Marino – eller også var de bare ligeglade – for da vi slog øjnene op i går morges, og jeg for over til vinduet for at se, om vejret havde artet sig, var tågen ikke lettet. Den var om muligt endnu tykkere end dagen før.

Lettere nedslået over ikke at komme til at opleve den fantastiske udsigt, der skulle være fra byen på bjerget, gik vi til morgenmad. Da vi checkede ud lå Città di San Marino stadig indhyllet i den tykkeste tåge.

Vi pakkede bilen og gik på jagt med mit kamera i den lille republiks eventyrlige hovedstad.

Tåge i San Marino

Jo mere vi bevægede os rundt i de smalle gader og ned ad smalle trapper, der førte til skjulte udkigsposter og forladte slotte, faldt jeg mere og mere for byen. Tågen gjorde faktisk kun det hele endnu mere spændende og eventyrligt, for vi kunne kun se få meter frem, og det gjorde det umuligt at spotte, hvor den vej, vi bevægede os ned ad, mon førte os hen.

For hvert skridt, vi tog, dukkede der en lille smule mere af den sti, vi gik på, frem. Det var faktisk helt enormt spændende, og på en måde var jeg ret forelsket i det helt unikke vejr, som vi oplevede i San Marino.

udkigspost I can't see shit

Vi fandt en udkigspost oppe ved Castello della Guaita, hvor der var opstillet kikkerter, hvorfra man på en god dag skulle kunne se helt til Rimini (som ligger ca. 40 minutter i bil fra San Marino), men vi kunne knapt se 10 meter frem.

Det bakkede landskab gør det muligt for byen at have en masse udkigsposter, som vi jo ikke fik så meget ud af, men alligevel kunne vi sagtens fornemme, at der altså må være helt fantastisk i klart vejr også.

Trappe i San Marino Città di San Marino

Når jeg ser på de billeder, der blev ud af mit besøg i mit 22. land, så ser det enormt uhyggeligt ud, men det var det naturligvis ikke. Men kombinationen af den helt tætte tåge og de gamle borge på bjerget gør alligevel det hele meget uhyggeligt på billeder.

Jeg har knapt redigeret i billederne, men alligevel har tåget altså givet en helt naturlig sort/hvid effekt til billederne, og det ser faktisk helt vildt fedt ud, synes jeg. Hvem havde troet, at så ringe vejr kunne vise sig at være så specielt og give den fantastiske stemning?

Det var ikke vores sidste besøg i San Marino. Jeg har fået rigtig meget blog på tanden og vil enormt gerne tilbage. Et døgn var simpelthen ikke nok til at se det hele, så vi skal tilbage. Med eller uden tåge.

*   *   *

I dag er vi i Venedig. Vi ankom i går eftermiddag og skal bruge dagen i dag på at gå rundt i denne fortryllende by. Jeg føler mig simpelthen så heldig. Tænk at have mulighed for at rejse så meget og opleve så spektakulære ting? Og der er stadig meget mere af den slags coming up. Åh, jeg er vild med det!

Vi har i øvrigt fået det fedeste hotelværelse i Venedig; det er i to etager og har udsigt over kanalerne. Av, det er lækkert. Hvis I add’er mig på Snapchat (celiaschow), kan I se en video fra værelset under min historie. Simpelthen så lækkert. Jeg regner med at lave en opsamling på vores roadtrip og de steder, vi har boet, når vi er færdige med at køre Italien rundt. Lyder det ikke som en god idé? 🙂

Rigtig god onsdag fra Venedig!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Comments

 • SVAR

  Jeg elsker billedet med kig op af trappen! Fokus er så fint på billedet, selvom det er tåget og det naturligvis så er svært at få noget som helst til at stå klart og tydeligt frem.

  I øvrigt dejligt at høre at I trods alt fik et eller andet ud af det noget tågede land. Det lyder i hvert fald som om det bidrog til noget af en oplevelse, omend en anderledes end I håbede på. Alligevel skønt at se på IG at vejret er bedre i Venedig 😉 For meget gråvejr og for mange skyer er bare heller ikke godt i længden. Jeg bandede til sidst skyer og tåge langt væk efter en uge i Lima.

  • SVAR

   Ja, det billede er jeg også selv ret meget fan af! Jeg havde vildt mange problemer med fokus. ÅÅH – manuelt og auto duede bare ikke, så lige med det billede tog jeg en hel masse med forskellig fokus, og så redigerede jeg det, der faldt heldigst ud! 😉 Haha. Men jeg er glad for, at du kan lide det! 😀 Min favorit er dog nok det første billede, som fik en ret fin vidvinkel, synes jeg. 🙂

   Altså, det var virkelig specielt. Men jeg ville ønske, at vi også havde oplevet landet uden tåge. Men sådan er det jo nogle gange. Heldigvis er vi netop vildt heldige med vejret i Venedig, så det er dejligt! I morges var jeg helt oppe at køre, fordi solen skinnede! Haha! Det er ligesom nogle dage siden, vi har set den! 😉 Åh, man bliver træt af skyer og tåge i længden. :/ Kan godt forstå, at du var træt af det i Lima!