Et grønt skud morgenenergi

grøn morgen smoothie

Jeg har før talt en hel del om mit ønske om at smide nogle kilo, og selvom jeg mange gange har været meget motiveret, er det som om, det aldrig helt er blevet til noget. Jeg har tabt nogle kilo, for så at gå i stå. Det er egentlig ikke motivation, det drejer sig om, det har jeg egentlig nok af, jeg tror bare, at jeg har et underligt forhold til mad.

Mit forhold til mad er noget, jeg gerne vil tale om herinde på et andet tidspunkt, men det fortjener lidt sit eget indlæg, synes jeg. Jeg har tænkt enormt meget over mit forhold til mad, og jeg føler, at jeg endelig har forstået, hvordan min krop virker, og jeg føler, at jeg nu er klar over, hvad jeg bør gøre.

Nogle få dage efter vi ankom til LA, begyndte jeg derfor at leve på en helt anden måde, end jeg længe har gjort. Jeg har skåret gluten, lactose og (hvidt, tilsat) sukker ud af min diæt. For at se, hvordan min krop reagerede på det.

Derudover er jeg begyndt at tælle kalorier. Men det er ikke, hvad du tror! Jeg tæller ikke kalorier for at undgå at spise for meget – jeg tæller i stedet kalorier for at spise nok. Wait, det giver ingen mening? Jo, det gør det, og jeg skal nok komme ind på mit forhold til mad meget snart. Men der er meget at sige!

I går var det Super Bowl Sunday, og jeg tillod mig derfor at spise de ting, jeg ellers har undgået i næsten en uge. Reaktionen kom rimelig prompte – min krop gad det ikke. Jeg var oppustet, latterligt tørstig og fik mavesmerter. Not worth it, men afgjort motivation til at holde mig fra de sager fremover!

Nok om det! I dag ville jeg egentlig bare lige vise jer en lækker lille morgensmoothie, jeg lavede i dag, og som gav mig et fantastisk skud energi efter min morgenhike i Runyon Canyon. Opskriften får I herunder:

sund grøn smoothie

Grøn smoothie med fibre

 • 1 moden banan
 • 2 håndfulde frisk spinat
 • ½ grønt æble
 • 1 tsk. matcha grøn te pulver
 • 1 tsk. chiafrø
 • 1 tsk. hørfrø
 • 2 dl frisk kokosvand
 • evt. nogle isterninger

Fremgangsmåde: put det hele i din blender, og blend indtil din smoothie har den rette konsistens. Put gerne mere kokosvand i, hvis du synes, den er for tyk. Jeg lavede den uden isterninger, og tænkte, at den godt kunne have været lidt koldere.

Smoothien var det første, jeg indtog i morges, og efter en hård mogenhike (min form er virkelig ikke fantastisk efter tre inaktive måneder i Danmark), var det lige præcis det, der skulle til, for at give mig en masse fornyet energi.

Jeg modtog en pose matcha grøn te pulver i morges, som jeg havde bestilt via Amazon, og valgte at putte det i min smoothie, for også at få noget koffein og nogle antioxidanter. Jeg har ikke drukket kaffe i over en uge, og lever kun på den koffein, jeg får gennem te. Og jeg har det fantastisk!

Hele smoothien indeholder i øvrigt bare 250 kcal ifølge Cronometer, som jeg bruger til at tælle kalorier med. Jeg har fået 47% af mine daglige fibre med bare denne smoothie! Fantastisk. I øvrigt er smoothien også enormt rig på vitamin A.

Jeg håber, at I kunne bruge min lille opskrift til noget. Jeg er i hvert fald energisk og glad ovenpå dette grønne vidunder. Jeg har eksperimenteret en hel del med min morgenmad i løbet af sidste uge, og jeg tænker, at jeg rigtig gerne vil dele lidt flere opskrifter med jer herinde. Ikke at det skal blive en madblog, men jeg er særligt vild med de mange ting, man kan lave til morgenmad, så dem vil jeg meget gerne dele med jer. 🙂

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 Comment

 • SVAR

  Jeg har et lillespørgsmål af ren og skær nysgerrighed (der er ingen løftede pegefingre):
  Hvilke regler skal du følge, når du bruger affiliate eller laver sponsorerede indlæg? Danske bloggere skal jo skrive i deres indlæg, når de fx bruger affiliate, men er det de samme regler i USA? Og hvilken en af de to lovgivninger hører du under, når du er bosat i USA, men din blog har et dansk domæne?
  Igen vil jeg lige understrege, at der ikke er nogle løftede pegefingre, men som online marketeer, så kan man ikke undgå at blive lidt nysgerrig 🙂