Anbefaling: Nomilogi om dødsangst

Celia musik

Vi er – som jeg skrev – taget til Heraklion, og her er enormt dejligt. Men selvom jeg har nydt at være tilbage i en lidt større by, så har jeg i går aftes og i dag lidt ekstra meget af angst, som jeg skrev om første gang herinde i dette indlæg.

Jeg har stadig ikke nogen idé om, hvad der tricker det. Men rigtig mange taler om, at dårlig kost, manglende motion og generelt set at leve uden struktur er rigtig dårlig for angsten. Og det passer egentlig godt på mig, for jeg begyndte først at få det rigtig skidt, da jeg begyndte at rejse meget, efter jeg droppede ud af universitetet.

Nå, men det her indlæg skulle egentlig handle om noget helt andet. Nemlig en podcast, jeg lyttede til i dag, og som gjorde mig i lidt bedre humør, og som ikke mindst gav mig enormt meget.

Jeg faldt over et link på Facebook til en artikel i Information om unge og psykiske lidelser. Artiklen (som i øvrigt kan læses her), handlede om, hvordan min generation i højere grad end de forrige lider af angst og andre psykiske lidelser. Den talte virkelig til mig, fordi jeg jo selv står midt i det.

I kommentarfeltet på Facebook til denne artikel faldt jeg over en ung kvinde, der delte et link til hendes podcast, som hun havde lavet som sit bachelorprojekt i film- og medievidenskab. Podcasten handlede om hendes egen oplevelse med dødsangst, og jeg klikkede med det samme på hendes link, puttede høretelefonerne i ørene, og lagde mig i sengen i vores lille Airbnb lejlighed med lukkede øjne og lyttede.

Og hold op, hvor blev jeg positivt overrasket.

Podcasten er enormt godt produceret, Nomi, som har lavet den, har en vildt behagelig stemme og går meget systematisk til værks med emnet. I lidt over 50 minutter tager hun lytteren med på en rejse gennem det at lide af dødsangst, og hun undersøger også emnet ved at interviewe end mand, der rent faktisk står over for en risikabel operation, som han kan risikere at dø af, ligesom hun undersøger mulighederne med hypnose.

Med sig selv og sin egen historie i centrum, guider Nomi lytteren igennem dele af hendes forløb, og det bliver enormt personligt. Jeg måtte flere gange pause, tørre øjnene og lige samle mine tanker, før jeg kunne fortsætte med at lytte.

Det ramte virkelig plet for mig. Særligt da Nomi delte en telefonsamtale, hun havde med sin far midt under et angstanfald. Hold op, hvor var det råt, men samtidig også vildt smukt at høre hendes far berolige hende.

Jeg tror, at hendes podcast kan være med til at hjælpe pårørende til personer med angst til at forstå, hvad det egentlig vil sige at have angst. Jeg oplever, at mange har svært ved at sætte sig ind i, hvordan det føles, og her kan Nomis podcast hjælpe.

Hvis man selv lider af angst, og særligt dødsangst, så kan podcasten også hjælpe. Jeg blev i hvert fald beroliget af at høre hendes mange tanker om det, og opleve hvordan hun selv blev beroliget en smule som podcasten skred frem.

Kvaliteten af podcasten var også helt i top. Nomis bror har lavet den mest behagelige baggrundsmusik, der virker dejligt afslappende, og så er lydkvaliteten bare super. En virkelig vellavet podcast, som jeg simpelthen blev nødt til at anbefale jer, der læser med herinde.

Podcasten hedder Nomilogi, og den kan høres helt gratis på Soundcloud her. Så hvis I har interesse, så sæt lige 50 minutter af til at blive klogere. 🙂

Tak til Nomi for et virkelig vellykket stykke arbejde, som kan gøre os alle sammen meget klogere!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *