All over the fucking place

Los Angeles hiking

Jeg er god til rigtig mange ting. Rigtig god til mange ting, faktisk (sikke en måde at starte et blogindlæg på, hva’? Fald lige ned på jorden, tak! Men hey, der er en pointe gemt senere i indlægget). Jeg har altid fanget ting meget hurtigt. Fået topkarakterer for opgaver, jeg lavede i frokostpausen i skolen, eller til en eksamen, hvor jeg åbnede bogen for første gang i forberedelsestiden lige inden eksamen.

Jeg har fået alle de jobs, jeg har været til samtale til. Jeg har fået fantastiske muligheder ved minimal indsats. Ros uden at have fortjent det. Sådan har det i hvert fald altid føltes.

Mit hoved sover aldrig – det giver mig aldrig ro. Jeg har ca. 1-5 nye forretningsidéer om dagen, som jeg altid tænker kunne være det helt store hit. I børnehaven spurgte de andre mig tit om, hvad de skulle lege – selvom jeg ikke var med i legen. Jeg har altid haft mange idéer.

Og det lyder måske alt sammen fint nok, og måske endda en smule selvhøjtideligt? Men her kommer pointen. Der er en ting, jeg er meget, meget ringe til: jeg er dårlig til at færdiggøre ting.

Det er måske ikke så meget det at færdiggøre noget. Jeg fik trods alt udgivet mit WordPress tema. Vi fik vores visum til USA. Ting sker absolut, men jeg har oftest et virvar af idéer i mit hoved, som jeg hver især har lyst til at løbe efter med 160 km/t.

Jeg har mange uafsluttede projekter, mange idéer på hylden. I’m all over the fucking place. Det er blevet lidt af et problem for mig, fordi jeg simpelthen vil for meget.

Jeg har prøvet at lave lister over det, jeg gerne vil, og så givet dem en karakter fra 1-10 for at indikere, hvor vigtig hver ting var for mig. Alt er en 10’er i mit hoved. Jeg kan simpelthen ikke prioritere.

Jeg prøver at blive bedre, naturligvis. Men jeg føler virkelig ikke, at jeg nogensinde har skullet kæmpe for noget. Det er faktisk lidt et problem. Når man får ros for noget, man har rystet ud af ærmet på alt for kort tid, så får man ikke den der arbejdsmoral, der kræves, for at kunne arbejde på det samme projekt i længere tid.

Der er selvfølgelig undtagelser. Og når jeg endelig falder over noget, der virkelig inspirerer mig, så kan jeg sagtens fokusere på det og arbejde i længere tid. Men det betyder ikke, at jeg ikke lige pludselig får en anden idé, som jeg får lyst til at arbejde på.

Fungerer nogen af jer på samme måde? Jeg håber, I kan se, at det her ikke er et “se mig” indlæg. Eller – det er alle blogindlæg i sidste ende vel – men jeg prøver altså ikke at spille smart eller noget. Jeg kæmper en hel del med de her ting, og jeg ville ønske, at jeg havde lært mere disciplin og arbejdsmoral tidligere i livet, for det er svært at ændre gamle vaner.

Og for at det ikke skal være løgn, så gik jeg i sidste uge i gang med et nyt, sindssygt projekt: jeg startede på en bog. Historien har jeg haft i hovedet i omkring et år, og nu ville den altså ud. Jeg er ca. 15.000 ord inde i den, hvilket vil sige, at jeg mangler et sted mellem 75-85.000 ord for at have en færdig bog! Hah!

Hvis jeg skriver de næste ord lige så hurtigt som disse, så er den jo færdig om et par måneder. Jeg har sat mig det mål, at den skal være færdig inden 2017. Jeg er meget aktiv på et forfatterforum, hvor man også kan udgive sine færdige kapitler og få feedback, og det skal jeg snart prøve.

Jeg er virkelig all over the place. Men jeg håber, at alle ender mødes på et tidspunkt, og at det hele giver mening.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 Comments

 • SVAR

  Læser det overhovedet ikke som et selvhøjtideligt indlæg, på nogen måde! Måske fordi jeg ved hvordan du har det. Mit hoved kører også på højtryk hele tiden, med idéer, drømme, muligheder !
  Det er så frustrerende, seriøst har så mange idéer at jeg virkelig tror jeg kunne leve af at få idéer 😀
  Kender absolut også til det med at få alle idéerne landet og få dem bragt ud i livet. Det har virkelig været en stor frustration, men ikke længere. Jeg skriver dem ned, de bedste udbygger jeg i tankerne, og lige pludselig er det rette tid og sted til at få dem udført.
  kh Rikke

  • SVAR

   Smukt, Rikke, det er jeg virkelig glad for! 😀 Åh, det er fedt, at jeg ikke er alene!
   Haha, ja, hvis nogen betalte mig 10 kr. pr. idé, så ville jeg godt nok være millionær nu! 😉
   Hvor er du sej, at du har fået styr på dem alle sammen! Det kunne jeg virkelig godt lære noget af. Teach me your ways! 😀
   /Celia

 • SVAR

  Jeg genkender faktisk ALT, hvad du skriver i dette indlæg. Min evne til hele tiden at komme på nye idéer gør også, at jeg har svært ved at fuldføre de ting, jeg går i gang med, fordi jeg ofte når at få en ny idé, der er endnu bedre end den, jeg lige var i gang med. Det er vanvittigt opslidende og på mange måder meget utilfredsstillende, fordi man aldrig rigtigt får fulgt noget til dørs. Jeg har med tiden fundet ud af, at denne adfærd faktisk er en kæmpe stressfaktor og angst-trigger for mig.

  Jeg tror måske, at vejen frem er at tvinge sig selv til at gøre projekter færdige, inden man starter på noget nyt. Forsøge at være i den utilfredsstillende situation, hvor man hellere vil videre til det næste. Men på den anden side handler det nok også meget om at acceptere, at man fungerer på den her måde og så bruge det positivt, lidt ligesom det du beskriver med, at du i børnehaven kunne give andre idéer til, hvad de skulle lege 🙂 Det er måske iværksætteri-talentet i pureste forstand, hvis det giver mening?

  Meld endelig tilbage, hvis du finder ud af en måde at styre hele det her idé-virvar 🙂

  • SVAR

   Det er egentlig meget dejligt at høre, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan. 🙂 Men ja, det er netop det der med, at der dukker en ny (og ofte – tænker man – bedre) idé frem, som får en til at ville droppe alt andet og gå efter den. Argh. 😀 Det er meget lidt holdbart i længden. 🙁

   Jeg tror, du har ret i, at det er bedst at tvinge sig selv i mål. I sidste ende gør det nok også kun sådan nogle som os gladere, fordi vi faktisk opnår noget. 🙂

   Ja, det skal helt sikkert bruges positivt! Jeg har fundet ud af, at jeg er rigtig god til at “lede” projekter og sætte andre i gang og inspirere dem. Så sådan en rolle tror jeg, jeg skal arbejde mere hen imod i fremtiden. Jeg arbejdede rigtig godt sammen med min udvikler, der programmerede mit BOLD theme, så jeg tænker, at jeg skal lave mere i den dur. 😀 Det er lidt mere visionært, men den rolle trives jeg bare super i. 🙂

   TAK for dine tanker – det var lærerigt for mig at læse. Jeg håber, at du også finder den perfekte rolle for dig selv, for som du siger, så må man jo vende det til noget positivt! Rock on! <3