2015 i review

Piazza del Popolo

Er jeg den eneste, der ikke kan forstå, hvordan det pludselig blev 2016!? Man hører tit udtrykket, at tiden flyver, og det synes jeg særligt har været tilfældet for 2015. Jeg kan stadig mærke, at min hjerne endnu ikke har formået at acceptere, at vi nu skriver et helt nyt år, og at det gamle allerede er slut.

2015 var et udmærket år for mig. Ikke det bedste år, men heller ikke det værste.

Alligevel var det et år, hvor alting blev vendt op og ned. Efter vores konstante rejseri fra midt 2013 til midt 2014, startede min kæreste og jeg 2015 med den idé, at når vi overgav nøglerne til den lejlighed, vi netop havde solgt, d. 1. februar, ville vi fortsætte livet som digitale nomader.

I virkeligheden en fantastisk drøm, som vi begge glædede os meget til. D. 10. februar fløj vi til den evige stad, Rom, og blev der i godt og vel en måned. I marts rejste vi Italien rundt i vores trofaste Alfa Romeo, som vi lejede.

Det var en fantastisk tur. Virkelig. Men jeg ved ikke, hvad det var, der ændrede sig hos os i løbet af den tur, men i hvert fald ændrede vores drømme sig fra at ville rejse jorden rundt uden planer og arbejde online, til pludselig at ville indfri vores drøm om at flytte til USA.

pacaya vulkan guatemala

De næste måneder brugte vi på at undersøge vores muligheder til at forfølge vores Amerikanske drøm, og vi havde lange telefonmøder med først en dansk immigrationsadvokat, og senere vores amerikanske hold af advokater, der forsøgte at hjælpe os i mål.

I maj måned bookede vi vores billetter til Los Angeles. Vi valgte at rejse af sted d. 3. juni, hvilket var 14 dage efter min bedste venindes termin, fordi jeg ville nå at møde hendes babydreng, inden vi tog af sted. Han var dog en stædig gut, og endte med at se dagens lys for første gang på den dag, vi fløj til Los Angeles. Heldigvis har jeg nået at se ham rigtig mange gange siden, og får aldrig nok! Simpelthen.

Vi havde tre uger i Los Angeles, hvor vi ikke nåede alt det, vi skulle. I august gik turen atter til LA, og vi fik en hel masse på plads derovre: bil, lejlighed, firma, rutiner, møbler …

Jeg tror, at vores måneder i LA var med til at få året til at flyve af sted så absurd hurtigt. Der var konstant ting, vi skulle forholde os til og få styr på. Tiden fløj med andre ord af sted, og da vi atter sad i flyet på vej over Atlanten med kurs mod København, kunne jeg simpelthen ikke fatte, at vi havde været af sted i næsten 3 måneder.

Los Angeles

Vores sidste måneder af 2015 er blevet brugt i Danmark (med undtagelse af vores to uger på den spanske solkyst her i december), og vi har været lidt i en mærkelig form for limbo, hvor vi konstant har ventet på at blive kaldt til samtale på den Amerikanske ambassade i København.

Slutningen på 2015 bød altså på en masse usikkerhed, og vi har boet hos familie og venner, hvilket på én gang er enormt rart og dejligt, men på samme tider også hårdt og nedslidende, når nu vi har skabt et liv et andet sted. Vi har begge bare gerne villet hjem.

Usikkerheden har nok slidt hårdest på mig, og jeg har haft nogle vredesudbrud, som jeg ikke har kunnet kende mig selv i. Særligt henover julen, der som altid er særligt hård ved et skilsmissebarn som mig, hvor flere forskellige familier skal have datoerne for julefrokoster og så videre til at gå op i en højere enhed. Jeg trives meget dårligt med den slags pres hængende over hovedet.

Heldigvis blev alle problemer løst, og vi havde nogle dejlige juledage, hvor vi fik set alle familier og udvekslet gaver og spist lækker mad. Jeg glæder mig i øvrigt til at vise jer, hvad jeg har fået i julegave! 🙂

lalaland

Jeg tror og håber på, at 2016 bliver mit år. Det er i hvert fald med den indstilling, jeg går ind i dette nye år! Jeg har arbejdet rigtig meget på flere projekter – særligt mit WordPress Theme, som jeg glæder mig sådan til at sætte til salg – og så bliver 2016 jo også året, hvor vi endelig vender tilbage til Los Angeles. For good.

Vores samtale på ambassaden er jo som sagt allerede planlagt. 20. januar skal vi derind, og jeg glæder mig sådan til det er overstået! Vi har booket latterligt billige billetter tilbage til LA med Norwegian d. 30. januar, og min skønne veninde Amarilla har lige booket billetter til at komme på besøg i starten af marts!

Der er med andre ord masser af skønne ting at se frem til. Og det gør jeg. Jeg er positiv og glæder mig til at tage jer med videre på min rejse. Nu i 2016. Hvor vildt det end føles at skrive!

*   *   *

Ser I frem til 2016? Hvad er jeres planer?

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 Comments

 • SVAR

  Haha, det lyder som en god idé! Åh, du er den sødeste i verden! Jeg elsker dig <3

 • SVAR

  Det har været et turbulent 2015 for jer, men utroligt spændende for os andre at følge med i 🙂 Håber alt flasker sig efter besøget på ambassaden (ambassadøren er forøvrigt nam-nam … og meget gift *haha*) så I kan komme HJEM 🙂
  Jeg forventer mig en del af det nye år. Den 29. december skød jeg min nye blog i luften – så nu har jeg to – og den skal bl.a. bruges til at markedsføre mine bøger. Min første roman udkom den 20. november, og jeg er allerede godt i gang med den næste. Derudover så skal bloggen omhandle alt muligt omkring litteratur, om at selvudgive bøger og interviews med andre forfattere. Jeg har allerede det første interview i kassen med en kendt dansk krimiforfatter, så jeg håber at bloggen vil vokse sig stor og give afkast i form af solgte bøger 😀
  http://www.friis-holst.com … hvis det skulle have interesse 😉

  • SVAR

   Ja, det må man sige. 🙂 Men vi holder humøret højt! Hvor er det skønt, at du nyder at følge med, Connie!

   WOW – hvor er du sej, at du har udgivet en roman! Kæmpe stort tillykke! Jeg tror, det er en drøm, mange har, men de færreste får det skrevet færdigt. Så hvor er du sej! Jeg smutter fluks forbi din nye side for at tjekke det ud. Synes, det lyder som en fantastisk idé til en blog. Glæder mig til at følge den.

   Held og lykke med alting! 2016 bliver dit år! 🙂

 • SVAR

  Hej Celia
  Jeg er ret vild med at følge med i jeres eventyr og rejser.
  Er imponeret over jeres mod, tiltro og kærlighed til hinanden og kan ikke lade være med at blive draget og “heppe” på jer:-)
  Glæder mig til at (for)følge jer i 2016.
  KH Signe

  • SVAR

   Hvor er du sød, Signe! Mange tak. 🙂 Det gør mig glad!
   Åh, tak. Af og til må man følge sine drømme – sådan har jeg det i hvert fald meget. Jeg ville helt sikkert fortryde det, hvis vi ikke gjorde det! 🙂
   Jeg glæder mig til at blive (for)fulgt! 😉 Tak for de søde ord <3

 • SVAR

  Min kæreste og jeg rykker også til USA i 2 år og der har vi KUN mødt problemer med at få mit visum, da det kun er ham, der har fået 2-årigt visum. Hvilket visum har I mon søgt? Og hvordan kommer I begge derover, har I begge arbejdsplads derovre? Jeg er meget imponeret, over at I får det til at lykkedes – USA er ret runge at danse med 😛

  • SVAR

   Ej hvor fedt, Sofie! 🙂 Hvor i USA skal I bo?
   Årh, alt det der visumbøvl er godt nok også belastende … Hvilket visum søger I? Vi søger et E2 – det er et investorvisum, hvor man investerer en masse penge i en virksomhed, som man så vil derovre for at drive.