Tanker om valget

Selfies med Joe Rogan og Bill Burr

Selfies med Joe Rogan og Bill Burr

Det er vist næppe gået nogens næse forbi, at USA har valgt deres næste præsident, der skal afløse Obama på posten d. 20 januar næste år. Valget faldt som sagt på Donald Trump, og selvom jeg personligt ikke have regnet med, at det ville ske, så var jeg alligevel ikke overrasket.

Valgnatten brugte vi dog ikke på at måbe og tude (voksne mennesker, der tuder over et valgresultat? What the …) over uddelingen af valgmænd, men i stedet var vi på The Comedy Store med nogle af verdens bedste komikere, til optagelsen af End of the World podcastet, som kan ses i sine 4 timers helhed HER.

Hold op, hvor var det sjovt. Vi var i rigtig godt selskab: Bill Burr (yndlingskomikeren!), Joe Rogan og Doug Stanhope sammen med en hel masse andre komikere, der kom og gik i løbet af aftenen. Det var en fed måde at bruge aftenen på, og det tog hele det seriøse aspekt ud af den.

Det er ingen hemmelighed, at Los Angeles er en meget liberal by, og at LA county stemmer overvejende demokratisk, og derfor var der naturligvis en lidt trykket stemning, da det blev klart, at Trump førte ret stort. Der var én enkelt Trump supporter, som sad og jublede fra det bagerste hjørne af lokalet, men ellers var de fleste ret betuttede (når der altså ikke blev fyret en så sjov joke af fra scenen, at de ikke kunne undgå at bryde ud i latter).

Til gengæld lød der et jubelsbrøl af den anden verden, da en af komikerne fra scenen annoncerede, at Proposition 64 om at legalisere marijuana i Californien var blevet vedtaget. Flere rejste sig op, og der bredte sig en sød dunst i lokalet, da flere og flere tændte op for deres medbragte joints! Hah.

Vi havde med andre ord en fantastisk og sjov valgaften, og da det hele sluttede ved 23-tiden, så det meget sort ud for Hillary, så folk gik slukørede derfra (pånær føromtalte (og meget højrøstede) Trump-supporter).

Jeg fik en lille snak med Bill Burr og det billede, som I ser ovenfor. Det var ret stort for mig! Bill er en sand gentleman, kaldte mig “sweetheart” og spurgte mig, om jeg havde haft en god aften. Jeg fortalte ham, at jeg altid lytter til hans podcast (Monday Morning Podcast – den sjoveste af sin slags), og at han er min yndlingskomiker. Jeg fik også rost hans kone, Nia, som af og til gæster podcasten, og som jeg følger på Snapchat. Han svarede “yeah, she’s the best!”. Simpelthen så sødt. Jeg havde det vildeste fan-girl moment! Joe Rogan var noget mere populær blandt de andre tilskuere (det var også hans event), så jeg nåede ikke at udveksle mange ord med ham, før han poserede for et selfie! ;)

Hvordan kunne USA dog vælge Trump?

orange

Der er rigtig mange, der undrer sig over, hvordan amerikanerne kunne vælge en mand som Donald Trump – og det forstår jeg til dels også godt. Jeg har forsøgt at holde mig i skindet, når jeg er scrollet forbi diverse debatter om det her emne på Facebook, men på min egen blog vil jeg alligevel have lov til at ytre min mening herom.

Lad mig slå fast: jeg kunne aldrig stemme på en mand som Donald Trump, men jeg er alligevel ikke så arrogant og elitær, som jeg synes mange europæere er i disse dage, at jeg ikke kan begribe, at en god del af den amerikanske befolkning lod deres stemme falde den vej.

Jeg tror faktisk, at alle medierne, der har gjort tykt grin med Donald Trump lige siden han annoncerede sit kandidatur (for hold op, hvor har der været meget at gøre grin med!), har givet en slags bagslag og har fået Trump til at se bedre ud, end han i virkeligheden er, hos mange i midtstaterne.

Noget andet, som jeg tror, han har fået medvind for, er hans opgør med den politiske korrekthed, som virkelig også nager mig til tider. Det er ufatteligt, for jeg er jo i grunden enig med 90% af alt det, The PC Police prædiker, men der er simpelthen et eller andet i mig, der vender sig i ubehag, når det når til det punkt, at man ikke må have det sjovt længere, uden at nogen bliver dybt fornærmede.

Oh jeez, det må man nok ikke sige. Men nu gør jeg det altså alligevel! I USA taler flere også om the silent majority, som ikke ytrer sig offentligt, og som blot lever deres liv. Jeg tror virkelig, at dele af denne har været oprørte over hele kampagnen, og på valgdagen er marcheret ned for at stemme på Trump. Netop som en protest mod den politiske korrekthed og mod systemet, som jo er det, Hillary repræsenterede.

Men Hillary fik jo sådan set flest stemmer? Så lad mig rejse det næste spørgsmål:

Er det Amerikanske valgsystem fair?

Valgresultatet fordelt på stater. Kilde: NY Times.

Valgresultatet fordelt på stater. Kilde: NY Times.

I har sikkert fået det amerikanske valgsystem forklaret små 5000 gange, når I har set de danske medier berette om valget, så jeg vil skåne jer for endnu en forklaring af The Electoral College. Valgsystemet i USA er noget anderledes end det danske, og det kan være svært at forstå, hvorfor USA har valgt netop dette system, men jeg synes, det giver mening, når man sætter sig lidt ind i det.

USA er et kæmpe land. Det er delt op i stater. Og det er så at sige (de forenede) stater, der sammen vælger en præsident. Som I så fra valgkortet, de viste på tv, så scorer hver kandidat såkaldte valgmænd fra hver stat, antallet af valgmænd opgjort ud fra befolkningen i de forskellige stater.

Systemet er lavet sådan, og der er faktisk ret meget tanke bag, hvis man accepterer USA som et land bestående af mange forskellige stater. I alle stater med undtagelse af Nebraska og Maine, kører man efter winner takes it all princippet, således at kandidaten med flest stemmer i staten får alle valgmændene i staten. På den måde “tæller” de stemmer, den tabende kandidat fik, ikke.

Den kandidat, der opnår 270 valgmænd fra staterne vinder. Simple as that. Derfor kan den vindende kandidat ikke være sikker på at have fået flest totale stemmer, når de bliver talt op i sin helhed, på samme måde som Trump ikke opnåede ligeså mange stemmer som Hillary. Disse situationer skaber altid stort påstyr, for hvordan pokker kan det overhovedet være fair?

Valgresultaterne set på counties i stedet for stater. Kilde: NY Times

Valgresultaterne fordelt på counties. Kilde: NY Times

Det kan det netop, fordi præsidenten vælges af staterne i USA. Min stat, Californien, er overvejende demokratisk (Hillary fik 61,5 % af stemmerne her), og derfor gav det ikke meget mening for Donald Trump at føre kampagne her. Det ville koste ham en pokkers masse penge, men han ville få intet ud af det, da Hillary ville løbe med alle statens 55 valgmænd.

Derfor gav det heller ikke mening for Hillary at føre kampagne her – hun ville jo alligevel få de 55 valgmænd. Derfor kæmper kandidaterne om de såkaldte svingstater, der kan falde til begge sider, og som man derfor skal overtale i løbet af præsidentkampagnen. Begge kandidaters kampagnestrategi er nøje planlagt herefter.

Så at sige, at Hillary per definition burde blive præsident, fordi hun fik det største antal af The Popular Vote, er ikke en rimelig påstand. Blev præsidenten valgt på baggrund af antal stemmer, ville begge kandidaters kampagne set massivt anderledes ud, og de stater med få indbyggere, ville blive droppet til fordel for de større stater – og dermed stå uden meget indflydelse.

Når USA er bygget op af stater, så synes jeg, at systemet er godt gennemtænkt og giver god mening – selvom det af og til sker, at den vindende kandidat står med færre totale stemmer end den tabende. Men alle staterne har indflydelse, og det er præcis med den tanke, systemet er bygget op.

Det er faktisk enormt spændende og indsigtsfuldt at læse om, hvordan systemet blev dannet, og med hvilke tanker og principper bag. Wikipedia er som altid leveringsdygtig, og denne artikel fortjener at blive læst, hvis man gerne vil forstå det amerikanske valgsystem.

Er Trump en ny Hitler?

En lille "sjov" sammenligning. Kilde: Twitter

En lille “sjov” sammenligning. Kilde: Twitter

Jeg ved ikke, hvordan jeres Facebook feeds ser ud i disse dage, men jeg kan berette, at 95% af alle opslagene på mit handler om Donald Trump, og hvor forfærdeligt det er for verden, at han er blevet valgt som kommende præsident. Rigtig mange skriver endda om, hvor nervøse de er for atomkrig og at han vil “nuke Danmark”.

Der er naturligvis altid en grund til en hvis skepsis, særligt når det kommer til et ucharmerende og decideret ubehageligt menneske som Donald Trump, men jeg føler også, at der må være en grænse for galskaben.

Rigtig mange har efterhånden trukket Hitler-kortet og lavet en sammenligning mellem ham og Trump. Og her må jeg simpelthen bare stejle og sætte foden ned og forsøge at bringe lidt perspektiv tilbage hos folk. Der må altså være en grænse. Og ja – nazi-kortet er ofte netop dén grænse.

LA er – foruden at være en meget liberal by – også en by, hvor der bor rigtig mange jøder. Særligt i vores område er der en stor jødisk population, og det lægger man især meget mærke til om lørdagen, hvor de ældre mænd tager den høje hat på, et fint jakkesæt, lader krøllerne ved ørene falde og deres tzitzit (ligner knyttede reb) hænge om benene. Også kvinderne klæder sig i sort og meget traditionelt.

Den høje synlighed af jøderne i mit område gør, at jeg ofte kommer til at tænke på deres fortid, og hvad de har været igennem. Og for mig at se er det simpelthen at bagatellisere holocaust og den jødeforfølgelse, der stadig finder sted den dag i dag, når man sammenligner en mand som Donald Trump med selveste Hitler. Come on?

“Jamen, Hitler var jo også højrøstet, ubehagelig og demokratisk valgt”, ja, men forskelligt fra Trump havde han også et ønske om racerenhed, og i øvrigt havde han forfattet en meget populær bog, der beskrev hans syge ideologi og ønske om at udrydde jøderne. Jøder, som det bør påpeges, faktisk var tyske statsborgere og eksisterede på lige fod med de “ariske tyskere”.

Trump er gjort af noget andet. Han ønsker at gøre det sværere at immigrere til USA for “terror-prone regions where vetting cannot safely occur” (I kan læse hans plan for sine første 100 dage som præsident HER). Ikke et ord om at sende muslimer ud af landet. Ikke et ord om at gasse amerikanske, muslimske statsborgere (eller andre mennesker for den sags skyld).

Derudover ønsker Trump at køre en noget hårdere linje over for illegale indvandrere (bemærk her ordet illegale), som han fremover vil straffe med fængsel, hvis de kommer tilbage til USA efter at have været deporteret før. Immigranter, der – ligesom os – opholder sig i USA på gyldige visaer er altså ikke i fare. Heller ikke selvom de skulle være fra Mexico.

Igen: meget langt fra Hitlers tanker om, at folk skulle udvises og i sidste ende udryddes, alene pga deres religion og/eller hudfarve, selvom de var lovlige, legale tyskere på lige fod med alle andre tyskere. Det ér altså en meget massiv forskel, som jeg simpelthen ikke kan begribe, at folk kan tillade sig at overse?

Er Trump så en god mand?

Sorry - den måtte med!

Sorry – den måtte med!

Det korte svar er, at selvfølgelig er han ikke det. Jeg ville aldrig i livet have kunnet sætte mit kryds hos ham, hvis jeg havde været stemmeberettiget her i USA. Aldrig. Han er tåkrummende pinlig, idiotisk og ubehagelig i sin fremtoning.

Politisk er jeg meget uenig med ham på mange punkter. Og helt ærligt: hans vicepræsidentkandidat, Mike Pence, tror ikke på evolutionsteorien, fordi han er så dybt forblændet af det, der står i Bibelen (se bare hans enorme idioti i denne video). Trumps forelskelse i en protektionistisk strategi for USA er jeg også stærkt imod. Og naturligvis er jeg Pro Choice, for lige rettigheder hos LGBT og alle andre frihedsrettigheder, som normale, ordentlige mennesker går ind for.

Til gengæld håber jeg på, at Trump får indført den skattepolitik, som han har fremlagt, hvor han bl.a. ved nedsætte skatterne for middelklassen og forsimple det enormt snørklede skattesystem, som USA lige nu kører med. Dét ville hjælpe gevaldigt, og her tror jeg, at Trumps fortid som businessman fremfor politiker bliver en klar fordel.

Men for at vende tilbage til pointen: nej, Trump er absolut ikke en god mand. Og jeg håber virkelig, at han får et seriøst PR-team, der kan lære ham at fremstå som et bare nogenlunde sympatisk menneske, når han tiltræder præsidentposten til januar, for her har han virkelig nogle seriøse issues.

Jeg synes, det er problematisk at have en præsident, der ikke kan samle en så multikulturel nation, som USA i sandheden er. Man kan ikke have en præsident, der gør direkte nar af en person med fysisk handikap fra talerstolen, eller som taler nedsættende om mexicanere, kvinder og folk med anden hudfarve end hvid. Det burde vi simpelthen være nået forbi. Vi går ind i år 2017 lige om lidt, for pokker, der er ingen undskyldning for at være racistisk, kvindefjendsk og decideret uoplyst. Færdig.

For præsidenten er det så uendeligt vigtigt, at være præsident for alle i nationen; uanset religion, køn, hudfarve og seksuel orientering – præsidenten skal behandle alle lige, ordentligt og med respekt. Det er fint at være politisk uenig, men man skal ikke tænke mindre om dele af sin befolkning, blot fordi de er anderledes end en selv. Det er ikke ok.

Men jeg synes altså, det er en vigtig pointe, at nedsættende ord over for visse befolkningsgrupper ikke kan sættes på lige fod med at være nazist og ønske udrydelse af mennesker, der har en anden race og/eller religion, end man selv har. Den pointe er virkelig vigtig for mig at få ud. Lad os aldrig tillade bagatellisering af holocaust og alt det frygtelige, som Hitler desværre fik udført.

Jeg håber og tror på, at der kommer til at ske en forvandling med Donald Trump i de følgende måneder, og at han får slebet sin ubehagelig retorik og uhumske fremtoning lidt ned, før han indtager præsidentembedet næste år. Jeg vælger at være positiv og tro på, at han overrasker positivt. Forhåbentlig skal vi kun udholde ham i 4 år, før det er tid til #Kanye2020. ;)

Puh – så fik jeg luft. Jeg håber ikke, at mit indlæg her har skræmt nogle af jer væk. ;) Jeg håber, I vil deltage i kommentarfeltet herunder.

Du kan også læse ...

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 tanker

 • SVAR

  Et virkelig godt indlæg Celia!! :-)

  Jeg har læst mange indlæg de seneste dage, både på nyhedssider i DK og udlandet og alm. blogs der udtaler sig om dette emne. -men du formår at holde det sagligt, velfunderet og spændende hele vejen til slutningen. Også dejligt at få sat lidt perspektiv på tingene, her tænker jeg på dine tanker om at sammenligne Trump med Hitler. Vi mennesker er nemlig meget hurtige på aftrækkeren med at slynge sammenligninger ud, ofte uden at tænke tanken helt igennem (eller til ende) – “fornærmer vi nogen?”, “giver det overhovedet mening?”.

  Forklaringen af hvordan valgsystemet fungerer i USA kan man aldrig få forklaret nok gange, synes jeg. Der er altid en eller anden lille detalje jeg glemmer, som er rar at (gen)opdage når en ny person forklarer det.

  Så fantastisk indlæg!

  Jeg håber rigtig meget at Trump har nogle gode folk omkring sig, som han tillader at vejlede ham, så det ikke går helt så galt som vi alle frygter. Og så kan han trods alt ikke, ene mand, vedtage ALT det han ønsker… Det er min trøst i disse dage ;-)

  Jeg har hørt fra en del kollegaer og bekendte, som er fra 50 år og opefter, at de nu boykotter USA. De ønsker ikke at rejse dertil så længe, at Trump er præsident. Det gavner så bare mig, hvis der kommer billigere flybilletter! ;-) Måske jeg ikke allerede skulle have haft købt min sommerferie billet til LA….

  • SVAR

   Tusind tak, Alice! Jeg er glad for, at du kunne lide det. :)

   Jamen – jeg kan kun være enig. Og jeg synes også, det er sundt og vigtigt at have en skepsis over for personer, som kan være farlige, og her bør man naturligvis trække på vores erfaring fra fortiden. Men jeg savner altså perspektiv. Personen, der delte billedet, som jeg også viser i indlægget, har dog også selv været ude og sige, at han naturligvis ikke mente, at Trump er præcis som Hitler. Men det var også mere for at få et billede, der kunne virke visuelt på min pointe. For jeg har virkelig set mange efterhånden, der har lavet sammenligningen i ramme alvor. Og det er egentlig mest det, jeg reagerer imod i indlægget her! :)

   Det er sandt! :) Det ér også et lidt kringlet system, så jeg er glad for, at du kunne bruge mit perspektiv på det!

   Trump får helt sikkert nogle gode folk omkring sig. Heldigvis er han jo ikke valgt som diktator, haha! Det er netop også min trøst.

   Hahahaha. Hvor er folk altså bare sjove. ;) Well, mon ikke det holder lige så meget, som folks nytårsfortsæt om at leve sundere? Da jeg i sin tid arbejdede på McDonald’s vidste vi, at der i januar ville være markant færre kunder, end resten af året. Halvvejs inde i februar var vi tilbage på fulde drøn, så folk kommer hurtigt videre, hehe. ;)

   Ja! Skynd dig at købe billet herover! :D Her er DEJLIGT!

   Tak for din søde kommentar <3

 • SVAR

  Sindsygt godt indlæg Celia! Helt vildt godt formuleret og enormt spændende at høre din tanker når nu du faktisk bor derovre :)

  Og jeg er meget enig med dig. Jeg er dog én af dem der delte billedet om Hitler, men det var ikke med formål at lave en direkte sammenligning imellem Hitler og Trump. For der er jeg helt enig med dig, det ville være en kæmpe bagitalasering af det der skete i Tysklad og det jøderne var udsat for. Men, for mig at se er den en reminder om at hey, vi lever faktisk i 2017 (som du selv skriver) og hvor sørgeligt det er opleve at en så snæversynet, dømmende og usympatisk mand lykkedes med at få SÅ magtfuld en position. Det skærer mig i hjertet at tænke på at det er Trump der skal tage over for så menneskelig og sympatisk leder som Obama er.

  Når det er sagt, så er jeg som dig faktisk heller ikke helt overrasket over at Hillary tabte. Jeg tror at mage amerikanere trængte til forandring og Hillary ville jo have været meget lig med den ledelse og politik Obama har ført. Og så tror jeg faktisk at Hillary’s politiske erfaring endte med at blive hendes akilleshæl, og at det tiltalte mange amerikanerne faktisk at få en leder som ikke var smurt ind i politik i forvejen. At Trump så var dét alternativ er jo mega sørgeligt.

  Derudover så følger dette valg jo på en måde “kutyme” for man skal kigge langt efter at det lykkedes hhv. demokratere/republikanerne at holde magten i mere end otte år i streg.

  Og hvis jeg lige må dele en sidste tanke, så gik der faktisk lidt feminist op i mig under denne valgkamp – for jeg forstår sgu ikke hvordan nogen kvinder kan have lyst til at stemme på så nedværdigende og mandschauvinist mand, og jeg er glad for at jeg (endnu) ikke har en datter som jeg skal forklare hvordan en mand der der dømmer kvinders kunnen og gøren på deres udseende kan blive valgt til så magtfuld en post.

  Nå det blev en lang smøre, med det ér altså et interessant emne! :)

  • SVAR

   Tusind tak, søde Johanne! :) Det er jeg så glad for, at du synes.

   Hehe, jeg synes også, at billedet “fra Tyskland” var meget sjovt, men ham, der lavede det, har også været ude med en uddybning, da han naturligvis ikke ville bagatellisere det, der skete i Tyskland. Men den var meget sjov! Det var mere for at have et billede til min pointe, for jeg har set ufatteligt mange – desværre også mange højtuddannede, intelligente – mennesker lave en direkte sammenligning mellem Hitler og Trump – og så begynder det altså at blive farligt, synes jeg. :) Jeg er 100% enig med dig i, at det på ingen måde er i orden, at Trump taler i så racistiske vendinger om mennesker her i USA, og jeg har virkelig brug for, at han går ud og tager afstand til den åbenlyse racisme, der i dagene her efter valget bliver udøvet i hans navn. Der er flere sager, hvor tumper har opført sig ubehageligt over for folk med anden hudfarve end hvid, og muslimske kvinder med tørklæde. Og det med reference til, at nu bliver Trump præsident, og derfor er det i orden. Det er det ikke. Og det tror jeg sådan set heller ikke, at Trump mener, trods alt. Så jeg har virkelig brug for, at han går ud og tager afstand fra det! Dét er altså vigtigt.

   Jeg er meget uenig i mange af de ting, Obama har gjort som præsident, men jeg er overbevist om, at han er et meget sympatisk menneske, der har gjort det, han skønner er det bedste for landet. Og så er han jo bare et enormt sjovt og varmt menneske, synes jeg, selvom jeg ofte har krummet tæer og rystet på hovedet over hans taler. F.eks. dette om, at selvstændige ikke selv har bygget deres forretning. Tsk.

   Helt enig i dine betragtninger om Hillary. Jeg synes, hun kørte en meget uheldig kampagne, og jeg var meget oprørt over hendes emails, som rigtig mange forsøgte at springe meget elegant henover. Men det var altså meget ubehageligt, det der stod i dem. OG Hillary forsøgte kun at skyde skylden på Rusland, men gik ikke på noget tidspunkt ud og sagde, at indholdet var forfalsket. Jeg fik dog lidt ondt af hende. Tænkt at tabe til en som Trump. Av. Det må føles ubeskriveligt svært. Men det er jo en del af gamet, og hun holdt en flot tale til sidst. :)

   Haha, helt forståeligt, at du fik lidt ekstra feministisk sympati under valgkampen. Jeg synes også, det er enormt problematisk, at en så uhumsk mand blev valgt til præsident. Han har absolut været en ubehagelig bully hele valgkampen igennem, og dét må være svært at forklare helt unge piger. Dog håber jeg inderligt, at han formår at blive pudset godt og grundigt af, inden han overtager styringen af landet om to måneder, og at han kommer til at tage afstand fra alle de racister og mandschauvinister, der lige nu skaber sig i hans navn, for så vil han få en del respekt fra mig. Som jeg skrev i indlægget er det virkelig vigtigt, at en præsident kan være præsident for alle i landet, og her halter Trump gevaldigt efter. Så jeg håber inderligt, at han vil tage afstand til tidligere udtalelser, så vi kan få sat en stopper for legitimiseringen af at behandle andre anderledes pga køn, religion, race og hudfarve. Jeg er i hvert fald klar til at tilgive ham, hvis det sker.

   Så lad os krydse fingre! :)

   Tak for din spændende og indsigtsfulde kommentar. Jeg er helt enig med dig i, at det er et enormt spændende emne!

   /Celia

 • SVAR

  Supergodt, interessant og velskrevet indlæg, og jeg kunne ikke være mere enig. Donald er en usympatisk tumpe, men at han “laver en Hitler”, tror jeg nu heller ikke. Egentlig synes jeg, det værste er, at han bliver et forbillede for mange mennesker, og at det derfor bliver “okay” at tale så grimt om andre. Hvad mon teenagedrenge tænker om kvinder, når landets præsident kan “tillade” sig at sige: Grab them by the pussy… og tænk, at man er mod abort og ikke tror på evolutionsteorien i 2016. Oh god..
  Men ja, forhåbentlig har han en god stab af mennesker omkring sig, som kan styre ham lidt og holde ham i ørerne ;)

  • SVAR

   Tuuusind tak, Katrine! Det gør mig glad. :) Han er afgjort et usympatisk tumpe – det er måske næsten pænt sagt om ham! ;)
   Ja, det er næsten ikke til at bære, at han netop er præsident og sikkert af mange unge mænd anses for at være en “stærk mand” med sin skarpe retorik og nedsættende udtalelser om kvinder, homoseksuelle og folk af anden hudfarve. Jeg håber virkelig, at han går ud og tager klar afstand fra de tumper, der i disse dage er ubehagelige over for andre i Trumps navn. Så vinder han i hvert fald en smule respekt fra mig, for det ender grueligt galt, hvis han ikke får sat foden ned allerede nu. :/
   Det med abort og evolutionsteori er der desværre en del amerikanere, der ikke tror på! Det er helt ubegribeligt, men sådan er det desværre! Jeg tror dog på, at internettet kommer til at spille en rigtig stor rolle for den yngre generation, der er vokset op med forældre, der følger Bibelens skrifter 100%, og at de gennem deres færden online lærer, at der rent faktisk findes andre måder at tænke på. Dét er mit håb og ønske. :) Så må vi se. Og naturligvis må vi, der accepterer nyeste videnskab, aldrig være bange for at tage diskussionen og stå fast ved det, som vi tror på. Dét er også vigtigt!

   Haha, ja! Jeg håber virkelig, at Donald får nogle skarpe mennesker omkring sig, der kan sørge for, at han ikke løber helt løbsk! ;) Tak for din kommentar! :*