Musik med mening: Panic Attack

Celia musik

Var det lige en fancy allitteration i titlen, eller hvad? Jeg sidder med et skævt smil på læben af ren selvtilfredshed over det. Så ved I dét.

Jeg ville egentlig bare stikke næsen indom bloggen for at dele min favoritsang for tiden, som jeg egentlig skrålede med på for hele 11 år siden, da den udkom. Men nu giver den pludselig helt ny mening for mig, og det vil jeg egentlig gerne knytte nogle ord til.

Sangen er Panic Attack med et af mine yndlingsbands, Dream Theater. Jaja, det er sådan noget djævlemusik, som mine bedsteforældres generation nok ville kalde det, men for mine øre findes der ikke noget meget smukkere.

Som jeg har berørt her på bloggen et par gange, så oplevede jeg et panic attack tidligere på året, og det har sat ret så dybe spor i mig, og jeg oplever også stadig panikken sprede sig i kroppen til tider, selvom det heldigvis ikke er kommet som et decideret attack igen. Thank God.

Nu kører Panic Attack på repeat hos mig, og jeg finder utrolig stor trøst, genkendelse og inspiration i teksten til sangen. Så lad mig lige dele lidt fraser med jer:

Rapid heartbeat pounding through my chest
Agitated body in distress
I feel like I’m in danger
Daily life is strangled by my stress
A stifling surge shooting through all my veins
Extreme apprehension, suddenly I’m insane
No strong hope for redemption
A grave situation desperate at best

Why do I feel so numb
Is it something to do with where I come from
Should this be fight or flight
I don’t know why I’m constantly feeling…

Helpless hysteria
A false sense of urgency
Trapped in my phobia
Possessed by anxiety

Det rammer mig altså bare hver gang. Og så er jeg så vild med selve tempoet i sangen, som jo nærmest i sig selv er så hurtigt, at det føles som et rigtigt panic attack. For mig er det helt klart, at guitaristen John Petrucci, der har skrevet sangen, har oplevet et panic attack, for alle følelserne er beskrevet så ægte i teksten, at jeg får gåsehud hver gang.

I am paralyzed
So afraid to die

Hvis I er blevet nysgerrige på at høre sangen, så kan I høre den i videoen herunder. Som sagt er det noget djævlemusik, og Dream Theater er et metalband, men de er ikke som de andre. De er dybere, dygtigere og skaber smuk musik. ;)

Hvilke sange giver mening for jer og rammer jer helt ind i sjælen, når I hører dem?

Du kan også læse ...

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 tanker

  • SVAR

    Jeg kender det udemærket godt, jeg er også pt. igang med en nostalgi liste med alle mine gamle youtube-favoritter.

    – A

    • SVAR

      Åh, hvor godt! Der er bare ikke noget bedre. For mig er der virkelig meget musik fra mine teenageår, der bare hænger ved, og som jeg aaaldrig bliver træt af! Det er altså sjovt. <3